Autosalon Brussel 2016: Mazda Line-up

Autosalon van Brussel - Mazda - Mazda MX-5 (ND)Gemakkelijk van Mazda, ze sleuren gewoon het volledig vernieuwde gamma mee naar het Autosalon van Brussel in januari!

De Japanners bij Mazda hadden in 2015 drie serieuze nieuwigheden, een funky Mazda2 voor de stadsridders, een compacte CX-3 SUV en de speelse MX-5, daarnaast waren er nog diverse updates voor de CX-5, Mazda3 en Mazda6. Onze Amerikaanse vrienden kregen recentelijk nog een grote CX-9 maar die blijft tot nader order aan de overkant van de Atlantische Oceaan. Hiermee heeft Mazda een volledig up-to-date gamma dus presenteren ze gewoon de volledige line-up op het komende Autosalon!

De schattige Mazda2 beleefde vorig zijn op de Heizel zijn Europese première, dit jaar krijgt hij het gezelschap van de nieuwe CX-3 en MX-5. Die eerste wil maar al te graag meespelen in het segment van de hippe stadsSUV’s, crossovers in vakterminologie. Naast zijn knappe looks, technologisch innerlijk en aanvaardbare binnenruimte mag de CX-3 uitpakken met compacte motoren (tussen 105 en 150 pk) en optioneel vierwielaandrijving al lijkt de kans ons klein dat de mondiale Belg die optie zal aanvinken op zijn bestelbon.

De legendarische Mazda MX-5 werd ook in het volledig nieuw gestoken, dit al voor de vierde keer op meer dan 25 jaar! Nergens kan je zoveel rijplezier en cabriosensaties terugvinden voor een dergelijk scherp prijskaartje, kiezen is verliezen wanneer je moet beslissen of je voor de 1.5-liter of 2.0-liter gaat!

Daarnaast kan je ook de vernieuwde Mazda3 (hatchback / sedan), Mazda6 (sedan / wagon) en CX-5 ontmoeten in Paleis 6!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...