Autosalon Brussel 2016: Jeep Line-up

Autosalon Brussel 2016: Jeep Line-upZowel de Renegade, Cherokee, Grand Cherokee als de Wrangler staan op de stand van het succesvolle Jeep tijdens het Autosalon van Brussel.

Het gaat de meest avontuurlijke tak van de FCA groep, Jeep, bijzonder goed voor de wind. Sinds 2010 is de verkoop verdrievoudigd en in België zijn ze al 26 maanden aan een stuk het snelst groeiende automerk. Met een opfriskuur – en een meer Europese focus – voor de bestaande modellen en de introductie van de hippe Renegade zullen de Amerikaanse-Italianen het succes proberen verderzetten in 2016, een succesvol Autosalon kan daarbij een significante bijdrage leveren.

Geen indrukwekkende nieuwigheden in Paleis 5 bij Jeep, wel twee leuke Night Eagle special editions voor de Renegade en Cherokee! Deze vertrekken op basis van het Longitude uitrustingsniveau en voegen daar nog wat stilistische upgrades en een aangedikte basisuitrusting aan toe! Bij de Jeep Renegade Night Eagle (vanaf €24.400) is dat ongeveer glazendzwarte 17″ lichtmetalen velgen, grijze afwerking voor de mistkoplampen en achterlichten en een sierrand voor het radiatorrooster. De iets grotere Jeep Cherokee Night Eagle (vanaf €48.000) pakt uit met blitse velgen in een maatje groter en vier exclusieve koetswerkkleuren, steeds in combinatie met de nieuwe 200 pk sterke 2.2-liter MultiJet turbodiesel en de negentraps ZF automaat.

De nieuwe Jeep Renegade moet het komende jaar dus ook een van de belangrijke steunpijlers blijven, gelukkig bezit deze heel wat goede eigenschappen. Deze kleine SUV met grootste terreinprestaties is beschikbaar in vier uitrustingsniveau’s en negen verschillende combinatie inzake aandrijflijnen en dan zwijgen we nog omtrent de verregaande personalisatie en het ruime interieur!

Heb je toch nood aan véél meer binnenruimte en een pak meer luxe maar durf je niet buiten de Jeep catalogus te grasduinen, inspecteer dan eens die vernieuwde Grand Cherokee met (eindelijk) een efficiënte achttraps automaat! Luxe, uitstraling en een comfortabel weggedrag, deze stoere Amerikaan bezit het van nature.. De drieliter dieselmotor is voor België de logische keuze maar soms moet je eens gek durven doen met bijvoorbeeld die 468 pk sterke Grand Cherokee SRT8!

Het zeventigjarige Jeep icoon, de Wrangler, mocht natuurlijk niet ontbreken op ons nationaal Autofestijn, onze man MRM kwam voor die hippe terreinwagen zelfs eens terug uit het verre Brazilië! Momenteel te verkrijgen als tweedeurs of meer praktische Unlimited vierdeurs en dit in drie uitvoeringen (Sport, Sahara en Rubicon) terwijl je de keuze hebt uit een 2.8-liter dieselmotor met 200 pk en een handgeschakelde zesbak of vijftraps automaat. Of je gaat volledig voor die American Dream met de 3.6-liter V6 Pentastar met 286 pk!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...