Autosalon Brussel 2016: Ford Line-up

Ford Focus RS - Autosalon Brussel 2016
Ford pakt groots uit in Brussel met de nieuwe EDGE, Ranger en ook de nieuwe Focus RS!

Ford komt naar Brussel met drie Belgische premières: de EDGE is de nieuwste SUV in het gamma, de Ranger pick-up werd opgefrist en last but CERTAINLY not least: de Focus RS. Daarnaast staan de schijnwerpers op de EcoSport upgrade, de Mondeo Vignale en Mondeo Hybrid, de S-Max, Galaxy en het feit dat vierwielaandrijving voortaan op het grootste deel van het gamma beschikbaar is.

Ford Autosalon Brussel 2016 1Ford Autosalon Brussel 2016 2

Maar eerst en vooral kort iets over de nieuwe EDGE. De nieuwste SUV in het Ford-gamma wordt het vlaggenschip en zal dan ook enkel met topmotorisaties worden aangeboden: een 180 pk sterke 2.0-liter TDCi dieselmotor en handbak of de 210 pk sterke 2.0-liter TDCi-biturbodieselmotor met zestraps PowerShift-automaat. Vierwielaandrijving is standaard! Het uiterlijk is robuust en Amerikaans, het innerlijk is lekker zacht en comfortabel.

Ford Autosalon Brussel 2016 3Ford Autosalon Brussel 2016 4

De Ranger is nog steeds een oerdegelijke pick-up, maar krijgt enkele nieuwe designelementen en een technologie-upgrade. De verbeterde 2.2-liter TDCi levert met 160 pk nu 10 pk extra en verbruikt tegelijk 17 procent minder. Voor het echte ploeg- en trekwerk is er eveneens een 3.2-liter vijfcilinder beschikbaar met 200 pk. Ook hier is vierwielaandrijving standaard en is er zelfs low-gearing voor het moeilijkst begaanbare terrein.

Kort Getest: Ford EcoSport 1.0i EcoBoost (facelift)

Kort Getest: Ford EcoSport 1.0i EcoBoost (facelift)Kort Getest: Ford EcoSport 1.0i EcoBoost (facelift)

De EcoSport was nog maar net uit de startblokken geschoten, maar verliest nu al zijn reservewiel achteraan de kofferklep. Het rijgedrag werd verbeterd, de afwerking werd opgeblonken en enkele nieuwe features komen het gebruiksgemak ten goede. Onze eerste bevindingen kunnen jullie alvast hier raadplegen.

Officieel: Ford Focus RS [320 pk + en AWD!]Ford Focus RS 2016 1

Voor ons blijft de topper op de Ford-stand weliswaar de nieuwe Focus RS. Na het zien van de achtdelige documentaire zijn we er nóg wilder van geworden: een totaal vermogen van 350 pk, een maximumkoppel van 470 Nm in overboost en een sprint van 0-100 km/u in amper 4,7 seconden. De herboren icoon is ondanks zijn verloren vijfde cilinder zo wild dat Ford eindelijk de vierwielaandrijving terugbracht! Het rijgedrag werd tot in de puntjes geoptimaliseerd en vier verschillende rijmodi zorgen ervoor dat zelfs de slechtste chauffeur zich plots Ken Block waant. Wij wachten vol ongeduld op de sleutels…

Officieel: Ford Focus RS [320 pk + en AWD!]

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...