Autosalon Brussel 2016: Tesla Line-up

Autosalon Brussel 2016: Tesla Line-upEuropa moet nog even wachten op de nieuwe Model X, daarom dat Tesla uitpakt met de Model S op het Autosalon van Brussel!

Na de Tesla Roadster en Tesla Model S was het dit jaar eindelijk de beurt aan de stoere Model X SUV met zijn hippe vleugeldeuren. De Amerikaanse autobouwer uit California maakt op die manier zijn vooraanstaande rol wederom waar op vlak van elektrische wagens, de Europese – lees: Duitse – constructeurs zullen in de komende jaren allemaal met een Tesla-concurrent of equivalent op de markt komen.

Op ons eigenste Autosalon kan het populaire Tesla dus nog niet uitpakken met de nieuwkomer, gelukkig blijft de Model S berline het vandaag de dag nog steeds bijzonder goed doen in de verkoop. In 2014 werden er meer dan 1.000 dergelijke bolides afgeleverd in België, als over enkele dagen de 2015 balans opgemaakt zal worden verwachten we niet minder dan een stevige stijging! Met een nieuwe Tesla Store / Service Center in het Gentse kan je nu op drie Belgische locaties terecht voor je elektrische premiumwagen, in 2016 verwachten we (minimaal) ook een Limburgse vestiging te mogen verwelkomen.

Het Tesla Model S gamma bestaat uit drie vierwielaangedreven varianten (70D, 85D en P85D, met de P van Performance) die je al dan niet kan combineren met achterwielaandrijving en/of een krachtigere batterij waarmee het rijbereik stijgt van ongeveer 440 km tot maximaal 550 km in theorie. Naast personalisatie (velgen, kleur, interieur) zijn er nog diverse opties met Autopilot en Ludicrous Speed Upgrade als meest noemenswaardige!

Prijsmatig schommelt de Tesla Model S tussen €82.000 en €160.000, gelukkig bespaar je wel een heleboel geld dankzij brandstof- en belastingsbesparende maatregelen in de komende vijf jaar na aankoop. Zowel met de 70 instapper als de P85D topper zal de Belgische Tesla Model S verkoop worden aangewakkerd in Paleis 1 op het Autosalon, wie nu intekent rekent best nog op enkele maanden levertijd desondanks de locatie productie/assemblage in Nederland.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...