Autosalon Brussel 2016: Alfa-Romeo Line-up

Autosalon Brussel 2016: Alfa-Romeo Line-upDe langverwachte Alfa Romeo Giulia maakt binnenkort zijn opwachting op het Autosalon van Brussel!

Emotie, prestaties, rijdynamiek en een krachtig voorkomen, de Alfa Romeo Giulia heeft het allemaal. Toch alleszins als Quadrofoglio topuitvoering terwijl we nog vol ongeduld zitten te wachten op de reguliere versies en motoren. Dat kan gelukkig de pret niet drukken want – als alles wat goed loopt – verschijnt de Giulia in 2016 eindelijk in het straatbeeld! Als Quadrofoglio mag deze Italiaan rekenen op een potente zescilinder die 510 pk weet te genereren, voldoende om 0-100 km/u te voltooien in 3,9 seconden en het leven van menig BMW M3 en Mercedes-AMG C63 te verzuren.

Ook de Alfa Romeo 4C familie zakt af naar Paleis 5 op de Heizel in januari en dat is vandaag de dag nog steeds de 4C Coupé (vanaf €63.200) en 4C Spider (vanaf €73.200). Deze Spider is de laatste toevoeging en mag daarom uitpakken met één extra koetswerkkleur en twéé nieuwe interieurbekledingen. Beiden krijgen – net achter de achteras – de speelse 1750 Turbo Benzina viercilinder mee die 240 pk en 350 Nm produceert wat misschien niet bijzonder veel lijkt maar dan vergeet je natuurlijk het beperkte gewicht van de 4C! Gigantisch snel, hopen rijplezier, zeer luid en ietwat onpraktisch in het dagelijkse gebruik, is dat niet het succesrecept van elke rasechte sportwagen?

Een stuk toegankelijk bij Alfa Romeo blijven de compacte MiTo (vanaf €11.400) en Giulietta (vanaf €16.100), beiden zowel te verkrijgen met diverse benzine- en dieselmotoren in diverse maten/geuren met ook een QV uitvoering als topvariant. Op het komende Autosalon voorzien de Italianen een speciale Anniversary reeks voor zowel de MiTo als Giulietta met een aangedikte basisuitrusting, de Giulietta Sprint blijft hét eerbetoon aan de prestigieuze naamgenoot uit 1954!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...