Autosalon Brussel 2016: SsangYong Line-up

Autosalon Brussel 2016: SsangYong Line-upDe kleine Aziatische constructeur wordt groot met motorische updates voor de Tivoli en een efficiënte dieselmotor voor de rest van het gamma!

SsangYong werkt in België al enkele jaren noestig om enige bekendheid te scoren bij het grote volk, bij de gespecialiseerde gebruikers van grote en functionele SUV’s doet de Koreaanse merknaam gelukkig wel al een belletje rinkelen. Na de doorstart dankzij een stevige financiële injectie van het Indiaanse Mahindra zagen we de Korando als eerste product met een lichte focus richting de Europese markt maar op een volledig nieuw model was het wachten tot begin dit jaar wanneer de compacte Tivoli het levenslicht zag. Tegen het einde van 2016 wil SsangYong in België het netwerk ook laten groeien van de huidige 36 verkooppunten tot een 60-tal, met de nieuwe dieselmotor en optionele vierwielaandrijving voor de Tivoli moet dat bijdragen tot een nieuwe verkoopstijging volgend jaar!

Bij de lancering enkele maanden terug was je bij de SsangYong Tivoli steevast aangewezen op de voorwielaangedreven bezineviercilinder (128 pk / 160 Nm), nu komt daar een efficiënte 1.6-liter e-XDi dieselmotor bij met 115 pk en 300 Nm. Ook de zestraps Aisin automaat is nu te verkrijgen net zoals vierwielaandrijving, in tegenstelling tot bij de concurrentie kan je alle mogelijke combinaties verkrijgen bij de Tivoli! Ergens in 2016 komt er ook nog een grotere TivoliTivoli Long naar alle waarschijnlijkheid – op de markt die kan uitpakken met meer bagageruimte, dit op basis van de XLV-Air concept uit Frankfurt! De scherpe vanafprijs, riante binnenruimte en degelijke afwerkingskwaliteit blijven de overige troeven van SsangYong’ kleinste!

Bij de grotere modellen uit de SsangYong catalogus, de Korando, Rodius en Rexton W, krijgen bovendien een nieuwe turbodiesel die voldoet aan de strenge EURO6 normen. De nieuwe 2.2-liter e-XDi220 ontwikkelt een slordige 178 pk en 400 Nm, te verkrijgen met een handgeschakelde zesbak of automaat afkomstig van Aisan (zestraps, Korando) of Mercedes (zeventraps, Rexton W en Rodius). Allemaal eveneens beschikbaar met zowel voorwiel- als vierwielaandrijving.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...