Spyshots: Audi A3 Cabrio / A3 Berline facelift (2016)

Spyshots: Audi A3 Cabrio / A3 Berline facelift (2016)Begin 2016 krijgt de Audi A3 een beperkte facelift, ook de A3 Cabrio en A3 Berline ondergaan later een soortgelijke update.

De Audi A3 doet het traditiegetrouw zeer goed in België, zeker in het zakelijke segment weet de strakke Duitser te overtuigen met zijn puike afwerkingskwaliteit, zuinige motoren en ijzersterk merkimago. Maar de gekende concurrentie – en interessante nieuwkomers – zitten natuurlijk ook niet stil vandaar dat Audi hun bestseller zal voorzien van een facelift in 2016. Behalve de A3 (driedeurs) en A3 Sportback (vijfdeurs) zijn er ook nog een A3 Berline en A3 Cabrio die maar al te graag genieten van de nieuwigheden.

Aan de beperkte camouflagetape te zien blijven de uiterlijke wijzigingen voorbehouden tot een gewijzigde grille en achterbumper. Als we de volledig vernieuwde A4 Berline / Avant als voorbeeld mogen nemen zal alles ook wat strakker voor de dag komen. Binnenin krijgen de beter uitgeruste A3’s ook het prachtige Audi Virtual Cockpit systeem mee waardoor de meterset wordt vervangen door een haarscherp TFT scherp dat je naar hartenlust kan aanpassen en personaliseren, standaard bij de TT en R8!

Heel wat veiligheidsfeatures en gadgets maken waarschijnlijk ook de overstap van de nieuwe A4 naar deze gefacelifte A3, net zoals een update voor het Audi MMI infotainmentsysteem inzake connectiviteit, snelheid, functionaliteit en gebruiksvriendelijkheid. Inzake motoren verwachten we zeker een driecilinder nieuwkomer en zou de 1.4-liter benzinemotor plaats moeten maken voor de gloednieuwe 1.8-liter TFSI, eveneens met cilinderuitschakeling.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...