Preview: Audi RS6 Allroad (2016)

Preview: Audi RS6 AllroadEen superperformante en praktische gezinswagen met wat extra bodemvrijheid zoals de RS6 Allroad quattro, dat had Audi nog niet..

Als de we geruchtenmolen mogen geloven denken ze bij Audi sterk na om een RS6 Allroad uitvoering te lancering. De RS6 kennen we natuurlijk al lang en positioneert zich als absolute topper binnen het grote A6 gamma, in bepaalde regio’s – lees: China, Rusland en het Midden-Oosten – zou er wel interesse zijn in een meer avontuurlijke variant van de RS6.

Qua ontwikkeling hoeven de ingenieurs uit Ingolstadt ook “gewoon maar” de bestaande hardware van de RS6 Avant en A6 Allroad combineren met elkaar, beiden komen steeds met de innovatieve quattro vierwielaandrijving. In onze stedelijke omgeving zou zo’n extra bodemvrijheid voor een RS6 misschien minder tot zijn recht komen, al zitten er hier waarschijnlijk ook boswachters, houthakkers en werfopzichters die wel interesse tonen in een brullende 4.0-liter V8 met meer dan 500 pk.

Als Audi volgend jaar effectief naar buiten komt met een dergelijke RS6 Allroad doet het de naam als niche-kampioen natuurlijk weer alle eer aan, de onthulling van de wereldpremière gaat sowieso aan ons voorbij in het voordeel van China of Rusland.

Deze afbeelding is slechts een impressie uit de digitale pen van RM Design, het uiteindelijke resultaat zal er waarschijnlijk wel niet bijster van zitten..

Preview: Audi RS6 Allroad

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...