Poll: Audi R8 V10 Plus vs Porsche 911 Turbo S

Poll: Audi R8 V10 Plus vs Porsche 911 Turbo SDe krachtigste Audi R8 neemt het hier op tegen de snelste Porsche 991 Turbo, welke Duitser kroont zich tot kampioen?!

De Audi R8 zag in 2003 het levenslicht als een betaalbare sportwagen voor het (vermogende) volk, sindsdien hebben ze er in Ingolstadt een populaire – en goed verkopende – eyecatcher bij. Na enkele updates en facelifts kregen we begin dit jaar een volledig generatie die het totaalrecept op een andere wijze aanpakt, visueel bleef het geheel wel zeer herkenbaar. Grootste verschil is dat deze R8 enkel met een V10 motorisatie te verkrijgen is in tegenstelling tot wat de naam zou doen vermoeden, later krijgen we wel nog een elektrische variant en een V6 “instapper“.

Hier zien we de krachtigste uitvoering in het bloedrood, de R8 V10 Plus die beroep mag doen op een 610 pk sterke 5.2-liter V10, goed voor een topsnelheid van 340 km/u terwijl de 0-100 sprint slechts 2,7 seconden in beslag neemt. Daarmee nestelt de €187.314 kostende Audi zich zonder schroom bij de groten der aarde in sportwagenwereld, maar is het voldoende om de beste te zijn?

De Porsche 911 familie heeft op zijn beurt voldoende varianten en uitvoeringen om een hele leger te plezieren, gaande van veilige vierwielaangedreven coupé’s tot speelse cabriolets en van messcherpe circuitracers tot lifestyle targa’s. Het summum van de 911’s blijft anderzijds wel nog steeds de 911 Turbo die traditiegetrouw mag rekenen op vierwielaandrijving om het immense vermogen goed aan de grond te kunnen brengen (en houden). Met de RS modellen focust Zuffenhausen maar al te graag op het sportieve potentieel van hun bolides, de 991 Turbo’s hoeven op hun beurt niet zoveel onder te doen terwijl de wagens wel heel wat comfort weten te bieden.

In het risicoloze – of mogen we direct saai zeggen – grijs zien we hier een Porsche 991 Turbo S de handdoek opnemen tegen de uitdager die eveneens uit het VAG concern komt. Met behulp van een 3.8-liter flat-six staan er 560 pk’s en 700 Nm ter beschikking, met de recente facelift ligt dat aantal zelfs nog hoger! In theorie duurt de nul-naar-honderd sprint slechts 3,1 seconden, wanneer je ergens 318 km/u zou bereiken zit je per direct aan de topsnelheid. Met een vanafprijs van €207.878 is de (nieuwe) Porsche 991 Turbo S niet voor iedereen weggelegd, toch wist menig landgenoot de weg reeds te vinden.

Dan Prosser van EVO zocht op een regenachtige dag voor ons uit uit welke daily supercar nu de beste is, kiezen is ook hier natuurlijk verliezen!

Audi R8 V10 Plus vs Porsche 911 Turbo S

View Results

Laden ... Laden ...

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...