Autosalon Brussel 2016: Fiat Line-up

 Autosalon Brussel 2016: Fiat Line-upDe nieuwe familieberline, de Tipo, viert op het Autosalon van Brussel 2016 zijn Belgische première!

Bij de sympathieke Italianen van Fiat kan je in Paleis 5 een breed gamma ontdekken van maar liefst 17 voertuigen, bijna allemaal voorzien van speciale series, interessante voordelen en unieke personalisatiemogelijkheden.

Zo is er een Fiat 500 Catwalk Edition Canon waarbij het vernieuwde maar nog steeds guitige icoon van Italië komt met een EOD 100 spiegelreflex fotocamera, ideaal om je nieuwe aankoop nadien op de gevoelige plaat vast te leggen. De functionele Fiat 500L krijgt hier een Anniversary uitvoering mee waarmee het mag uitpakken met een duotone koetswerkkleur, exclusieve zetelbekledingen en een aandikte basisuitrusting ten opzichte van het Pop Star niveau met ondermeer knappe 16″ velgen en vier elektrische ramen. De hippe 500X zal op het Autosalon omgedoopt worden tot een voordelige Pop Star Edition met het 5″ UConnect infotainmentsysteem, een uniek dashboard, donker getinte ramen en het Comfortpack.

Behalve de grote Cinquecento brengt Fiat ook de rest van het gamma mee met ondermeer de Panda, de Doblo Trekking, een Qubo en de stoere Freemont! Muziekliefhebbers kunnen overigens nog steeds terecht bij de Fiat 500 L Trekking by Beats.

Een pak rationeler en functioneler is de gloednieuwe Fiat Tipo die hier voor het eerst zijn opwachting maakt voor het Belgische publiek. Deze vierdeurs “Born to be a Sedan” zal zich vanaf 2016 mengen in dit beperkte segment van compacte berlines, naast herkenbare Italiaanse looks wordt hij ook in Europa geproduceerd. Op vlak van motoren zal de Fiat Tipo het doen met twee benzinemotoren (1.4-liter met 95 pk of 1.6-liter E-torQ met 110 pk) en evenveel bekende diesels (1.3-liter MJet met 95 pk of 1.6-liter MJet met 120 pk). Standaard gekoppeld aan een manuele bak met vijf of zes verzetten, optioneel ook met een zestraps automaat te verkrijgen.

Fiat wil met de Tipo – en toekomstige aanverwanten – terug de kaart trekken van de betrouwbare doch zeer bereikbare gezinswagens. Daarom krijgt de Tipo berline een behoorlijk scherpe vanafprijs van €12.100 mee in België, niet onbelangrijk in de huidige tijdsgeest. Daarnaast zijn er drie uitrustingsniveau’s (Pop, Easy en Lounge), vier verschillende interieurafwerkingen, 16″/17″ lichtmetalen velgen en diverse carrosseriekleuren, ook hier speelt Fiat de personalisatietroef volmondig uit!

Om de lancering van de Tipo wat kracht bij te zetten en de twijfelende early adopters over te streep te trekken zijn er hier (terug) twee Openings Editions terug te vinden. De eerste start bij €16.500, de tweede (Plus) doet er nog eens €900 bij maar kan in ruil nog meer uitpakken met meer basisuitrusting. Wil je de Fiat Tipo liever huren? Dat kan ook met een nieuw “Private Rent” model van FCA België aan €359 per maand, vervolgens moet je enkel nog maar de benzine betalen!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...