Autosalon Brussel 2016: Abarth Line-up

Autosalon Brussel 2016: Abarth Line-upHet sportieve Abarth blijft het goed doen in België, ter ere van het Autosalon van Brussel komt het merk met de Schorpioen daarom met twee special editions!

Met meer dan 6.000 verkochte exemplaren in 2015 mag Abarth nu al tevreden terugblikken richting 2015, in vergelijking met het vorige kalenderjaar werd er een verkoopstijging van 56% opgetekend. Met enkel de 595 hatchback en 595C cabrio is Abarth toch goed voor bijna 10% van alle Cinquecento verkoop in ons klein België terwijl deze sportieve derivaten nog niet kunnen rekenen op een deugddoende facelift zoals de 500 en 500C! Die opfriskuur staat waarschijnlijk op de planning voor 2016 en dan kunnen we ook uitkijken naar nieuwe Abarth modellen op basis van de 500X en 124 Spider!

Maar tot die tijd draait het bij Abarth rond de circuitminded 695 Biposto en de driedelige 595 familie (Elaborabile, Turismo en Competizione), die laatste staat in vol ornaat op het 94ste Autosalon van Brussel. Daar krijg je de kans om de nieuwe Elaborabile GT uitvoering te ontdekken, te herkennen aan de tweekleurige uitvoering (zwart/blauw of zwart/grijs), automatische airconditioning, bruin of zwart lederen interieur, rode of gele remklauwen en 17″ lichtmetalen Touring velgen. De Abarth 595 Elaborabile GT is zowel te verkrijgen als hatchback en cabrio, steeds voorzien van de 140 pk sterke 1.4-liter T-Jet benzinemotor.

Voor wie de magische combinatie van comfort en sportiviteit minder primeert kan terecht bij de Abarth 595 ‘Competizione by TAG Heuer’, een nieuwe speciale reeks van 30 exemplaren in samenwerking met het bekende horlogemerk uit Zwitserland. Gekenmerkt voor zijn precisie en kwaliteitsdrang maar voornamelijk beroemd door de vele samenwerkingsverbanden met diverse topteams in de racerij (oa F1).

De 595 ‘Competizione by TAG Heuer’ is enkel beschikbaar als hatchback met een vanafprijs van €27.790, in ruil daarvoor krijg je een Abarth inspired chronograaf (uurwerk in mensentaal) en een heerlijke 595 Competizione die voorzien wordt van een creatieve koetswerkkleur dankzij Garage Italia Customs. Deze heeft sinds kort maar liefst 180 pk en 250 Nm, bijtgrage Brembo remschijven én Sabelt sportzetels. Voor liefhebbers van compacte sportwagens een must have!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...