Video: Pagani Zonda 760 LM Roadster maakt heerlijk kabaal

Video: Pagani Zonda 760 LM Roadster maakt heerlijk kabaalDie speelse Lamborghini met hoogtoerige V10 is altijd leuk, toch moet hij zijn meerdere herkennen in de magistrale soundtrack van de Pagani Zonda 760 LM Roadster met zijn V12!

Na de reguliere productie van de Zonda – in heel wat speciale varianten – waren er nog enkele 6.0-liter V12 motorblokken over die Horacio Pagani op gepaste manier wou gebruiken om (nog) een passend afscheidsmodel te bouwen. Zo zag de Zonda 760 het levenslicht, later konden andere Pagani eigenaars hun V12 bolide ook verschepen naar San Cesario Sul Panaro (nabij Modena) waarna ze de wagen verbouwden naar krachtigere nieuwe configuratie.

Op die manier zag de unieke Zonda 760 LM – een verwijzing naar het Le Mans gebeuren – het levenslicht, de vermogende eigenaar trekt er gelukig sporadisch op uit met zijn magistrale hypercar en dit zowel op het circuit als in de mondaine badsteden. Toen de Pagani Zonda 760 Roadster gelanceerd werd was de eerdergenoemde eigenaar toch wat jaloers en reserveerde een van de laatste V12’s van AMG voor een nieuwe one-off. Op die manier heeft er dus iemand maar liefst twee unieke Zonda’s, de 760 LM en 760 LM Roadster. Een dagje het circuit afhuren en je volledig laten gaan met wat supercarvrienden, zelfs wat regendruppels lijkt de pret niet te bederven..

De brullende achtcilinder uit de Maserati GranTurismo MC Stradale schenkt ons elke keer opnieuw kippenvel, bij de V12 modellen lijkt Pagani met die eer te gaan lopen.. Speakers op 11!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...