Autosalon Brussel 2016: MINI Line-up

Officieel: nieuwe MINI Cabrio (2015)MINI komt met zowaar twéé Europese premières naar het Autosalon van Brussel: de MINI Clubman One D en nieuwe MINI Cabrio!

Met Kerst en Nieuwjaar voor de deur zal cabriorijden waarschijnlijk niet torenhoog op je to-do lijstje staan, maar toch kan je op het 94ste Autosalon van Brussel de gloednieuwe MINI Cabrio ontdekken alvorens hij tegen de zomer opduikt in het straatbeeld! Direct één van de weinige Europese premières en gebouwd bij onze Nederlandse vrienden van NedCar in (hun) Limburg.

Net zoals de nieuwe MINI Cooper en consorten is de nieuwe MINI Cabrio groter in alle opzichten, voldoende om vier ‘volwassenen’ te herbergen die allemaal kunnen genieten met hun haren in de wind. Het transformatieproces van het stoffen dak is voor het eerst volledig automatisch en is voorbij in 18 seconden, dit tot een snelheid van 30 km/u! Voor de echte liefhebbers van the Union Jack kan je het dak ook verkrijgen met het patroon van de Britse vlag. De MINI Cabrio is nog steeds de enige dakloze premium telg in dit compacte segment, al hoef je niet in te boeten op comfort of praktische zaken. Zo slikt de koffer tussen 160 en 215 liter bagage en kan de achterbank plat (50:50) om bijvoorbeeld ski’s te kunnen meenemen.

Bij de lancering zijn er drie motoren (136 pk benzine, 192 pk benzine en 116 pk diesel) standaard met een handmatige versnellingsbak met zes verzetten, optioneel is hij te verkrijgen met de zestraps Steptronic automaat. Wie MINI zegt, zegt personalisatie en dat is bij de nieuwe Cabrio natuurlijk ook het geval, gaande van functionele opties (rijhulpsystemen, gadgets, multimedia, …) tot visuele upgrades (packs, interieurupgrades, velgen, kleuren, stickers, …) en alles daartussen!

De MINI Clubman blijft de moderne interpretatie van het onvervalste Britse shooting brake concept, te herkennen aan zijn lange daklijn en rechte achterkant met twee kofferdeuren. Deze zesdeurs is dus de (nog) praktischere evenknie van de MINI vijfdeurs en mag uitpakken met 27 centimeter meer binnenruimte, wat zich voornamelijk in de koffer laat merken. Daar krijg je 360 tot 1.250 liter bagage in, niet slecht voor een compacte (hippe) stadswagen als de MINI Clubman. Op het komende Autosalon van Brussel vieren de Duitsers Britten de Europese introductie van de Clubman One D, een nieuwe instapper aan dieselzijde met een 116 pk sterke driecilinder.

MINI mag plaatsnemen in Paleis 7 op de Heizel, broederlijk naast het BMW moederbedrijf, met 10 modellen. Sportievelingen vinden hun ding bij de MINI John Cooper Works of de Cooper SD vijfdeurs, avonturiers zullen dan weer opgewonden worden van de Countryman’s!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...