Officieel: Volkswagen Golf GTI Cabriolet facelift

Officieel: Volkswagen Golf GTI Cabriolet faceliftNa een beperkte opfriskuur voor de Volkswagen Golf Cabriolet is volgend jaar de GTI uitvoering aan de beurt.

Na een behoorlijk magere facelift – eigenlijk was het niet meer als een update – voor de Golf Cabrio eerder dit jaar voorziet Volkswagen nu ook voor de Golf GTI Cabriolet een zeer minieme facelift. Op een rode rand rondom de raditorgrille met honinggraatpatroon na kan je de nieuwe versie herkennen aan zijn rode remklauwen, aangepaste bumperset en een glanzende diffuser achteraan. Standaard krijg je 17″ Brooklyn lichtmetaal maar als je wat meer geld op tafel legt worden dat 18″ Austin velgen. Momenteel is de stoffen kap ook steeds blauw of zwart, met deze opfriskuur kan het ook rood worden!

Het interieur blijft onaangeroerd op de integratie van een lederen stuurwiel mét functietoetsen en een vernieuwde handrem / versnellingspook. Met de typische rode GTI accenten – en het GTI patroon – doorheen het interieur van je snelle cabrio! Onder de motorkap ligt nog steeds een potente 2.0-liter TSI viercilinder met 220 pk / 350 Nm in combinatie met de DSG automaat én een sportophanging. Nul-naar-honderd doe je hiermee in minder dan 7 seconden terwijl de topsnelheid ver boven de 200 km/u ligt.

Officieel: Volkswagen Golf GTI Cabriolet facelift

Deel dit bericht:

2 reacties op "Officieel: Volkswagen Golf GTI Cabriolet facelift"

  1. Wolf 15-12-2015 om 18:18

    Dit model is toch steeds gebaseerd op het vorige model Golf??

    • BNNY 15-12-2015 om 20:05

      Inderdaad, VW lijkt geen haast te hebben met de nieuwe Golf Cabrio!

Reageer

Reactie aan het plaatsen...