Autosalon Brussel 2016: Dacia Line-up

Autosalon Brussel 2016: Dacia Line-upBij Dacia blijven de Sandero en Duster het bijzonder goed doen, deze krijgen dan ook een prominente plaats op het komende Autosalon van Brussel!

Geen extreme nieuwigheden of traditionele special editions bij het Roemeense Dacia dit jaar op het Autosalon van Brussel, wél een aangedikte Duster Model Year 2016 en een automatische versnellingsbak. Deze laatste is een elektronisch geregelde versnellingsbak met vijf verzetten en werd Easy-R gedoopt. Eerst zal hij in de populaire Dacia Duster beschikbaar komen waarna hij later in 2016 ook zijn opwachting maakt in de Logan, Logan MCV, Sandero en Sandero Stepway. Steeds in combinatie met de TCe 90 benzinemotor!

Bij moederbedrijf Renault weten ze ondertussen wel hoe ze een zuinige en efficiënte (compacte) motor moeten bouwen, daarvan profitieren ze bij Dacia maar al te graag. Met de overgang naar de EURO6 normen kan bijna het volledige gamma profiteren van een aanzienlijke daling in verbruik en CO2 uitstoot!

De Dacia Duster Edition 2016 zagen we reeds op het Autosalon van Frankfurt en mag uitpakken met een nieuwe olijfgroene koetswerkkleur en 16″ zwarte velgen. Binnenin kan je nu kiezen uit twee nieuwe zetelbekledingen (zwart/zwart en zwart/grijs) maar hier is het voornamelijk de verbeterde MEDIA NAV Evolution die kan imponeren. Deze was tot voor kort enkel beschikbaar op de gelimiteerde Anniversary Edition’s maar kan je nu ook krijgen op je nieuwe Duster. Met een achteruitrijcamera verhoog je ook de veiligheid en comfort.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...