Officieel: Mercedes-AMG S65 Cabriolet [630 pk / 1.000 Nm]

Mercedes-AMG-S65-Cabriolet-620-pk-1000-NmEen donderslag bij heldere hemel in zijn meest positieve vorm: een Mercedes-AMG S65 Cabriolet met de kolossale 6.0-liter V12!

Na een héél lange periode van afwezigheid bouwt Das Haus sinds kort terug een dakloze variant van hun majestueuze S-Klasse. Een ongelooflijk comfort, een torenhoge afwerkingsgraad en voldoende plaats om vier inzittenden te verplaatsen van A naar B via de populaire boulevards in Knokke, Monaco of Londen. Tot vandaag had je enkel de keuze uit twee V8 motorisaties (S500 of S63 AMG), nu voorziet Mercedes ook een S65 AMG uitvoering met de gekende twaalfcilinder. In tijden van downsizing zou je denken dat de vraag naar een dergelijke uitvoering afneemt, in de praktijk is de vraag zodanig groot dat de productie opgeschroefd moet worden!

Ben je op zoek naar cabrio-alures met de focus op prestaties en sportiviteit is de achtcilinder misschien toch de beste keuze, wil je prestige en de elegantie ben je aanwezen op de S65 AMG. Net zoals zijn Coupé en Berline soortgenoten krijgt de Mercedes-AMG S65 Cabriolet een 6.0-liter V12 met 630 pk en 1.000 (gelimiteerde) Newtonmeters ter beschikking. Dit moet voldoende zijn om de stevige tweetonner in slechts 4,1 seconden tot aan 100 km/u te brengen, aan 250 km/u wapperen de haren aan hun topsnelheid. Voor de transmissie rekent Mercedes nog steeds op de zeventraps AMG Speedshift 7G Tronic automaat en achterwielaandrijving, 4MATIC liefhebbers vinden hun ding enkel bij de S63 Cabriolet.

Grote visuele wijzigingen tussen de Mercedes S-Klasse Cabrio’s zijn er niet op wat uitrustingsniveau gebonden items (chroom, koolstofvezel, …), met de uitgebreide personalisatiecatalogus kan je ook naar eigen smaak/budget een leuke S-Klasse Cabriolet samenstellen met eender welke motorisatie. De drielagige stoffen kap is nog steeds te verkrijgen in vier kleuren.

Begin april – geen grap maar wél een kostbaar feit – gaan de orderboeken voor de Mercedes-AMG S65 Cabriolet open en nog voor eind mei moeten de eerste exemplaren geleverd zijn. Wie dus vroeg zijn handtekening zet kan nog voor het hoogseizoen genieten van deze ultieme vorm van pracht, praal, luxe en een open dak. De Bentley Continental GT Speed Convertible heeft er bij deze een speelkamaraad bij!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...