Autosalon van Brussel 2016: Praktische informatie

Autosalon van Brussel 2016: Praktische informatieGoed nieuws voor autominded België, in januari gaat het 94ste Autosalon van Brussel van start op de Heizel! Dit jaar is het terug een volwaardige editie met heel wat nieuwigheden, interessante koopjes én blitse sportbolides..

Lees hier alle berichtgeving omtrent het Autosalon van Brussel 2016,
hier vind je lijst van alle bezienswaardigheden en premières!

Elk jaar strijkt het grote Autosalon circus neer op de Heizel om ons – en heel wat landgenoten – te verwennen met alles wat de autosector te bieden heeft. Niet enkel nieuwe modellen, special editions of Europèse premieres, ook tuning, auto-onderdelen, schoonmaakproducten of zelfs radarverklikkers kan je er terugvinden. In de oneven jaren ligt de focus officieel op bedrijfsvoertuigen al merk je daar niet bijzonder veel van, in de even jaren mag/kan alles en pakken de merken maar al te graag groots uit! Met een goed Salon is de kans op een slecht financieel jaar al behoorlijk klein, vandaar dat de autoconstructeurs kosten noch moeite sparen om klanten te overtuigen met speciale deals, interessante voorwaarden of te gekke kortingen! Dat is ook direct hét mooie aan ons eigenste Autosalon dat steevast een succes is in tegenstelling tot de buurlanden (Nederland, Engeland, Spanje, …).

Met het “Grote Salon” krijgen we ook een vaste aanwezigheid van diverse sportwagenmerken (Rolls-Royce, McLaren, Bentley, Lamborghini, Ferrari, Tesla, Maserati, …) in tegenstelling tot de Dream Car Special (Paleis 12) van de vorige jaren, dit jaar mogen de prestigieuze automerken zelfs plaatsnemen in het (grotere) Paleis 1!

Locatie / bereikbaarheid
– Naar goede oude traditie vindt ook deze jaargang van het Autosalon van Brussel plaats op de Heizel. Zowel de vele Paleizen als enkele nieuwe ruimtes (Astrid Hall, Patio, ..) worden gebruikt om alle merken en standen voldoende ademruimte te geven. Na een hele dag heb je wel wat kilometers in de benen maar relatief gezien is alles goed te doen.

De belangrijke parkings (C, M en T, goed voor 12.000 voertuigen) zijn eveneens vlot bereikbaar via de grote toegangswegen. Op de drukke dagen (weekends!) is het openbaar vervoer misschien een beter alternatief, zowel de metro als diverse tram/buslijnen stoppen vlak nabij de Expo.

Openingsuren
– Dinsdag 12/01 – persdag en gala-avond (invitation only)
– Woensdag 13/01 – professionals / B2B dag
– Donderdag 14/01 tot zondag 24/01 – elke dag open van 10u tot 19u
– Vrijdag 15/01, maandag 18/01 en vrijdag 22/01 – nocturnes, open tot 22u

Prijzen
– Volwassenen: €15
– Kinderen (6 tot 12 jaar): €9
– Kinderen (0 tot 6 jaar): gratis!
– Groepsticket (20 personen): €200
– Professionals / B2B (13/01): €35,25
– NMBS B-Dag trip: afhankelijk vanaf startstation, steeds voordelig!

De toegangskaarten zijn te bestellen via de webshop, toch kijk/luister je misschien best eens bij je favoriete autodealer/concessiehouder.

Toch nog op zoek naar informatie, bekijk dan eens de website van het Autosalon! Daar staat er ook een handig plannetje en kan je een app downloaden.

Autosalon van Brussel 2016: Praktische informatie

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...