Spyshots: Kia Optima Sportswagon (2016)

Spyshots: Kia Optima Sportswagon (2016)Kia wil de nieuwe Optima wat meer slagkracht geven op de Europese markt én komt met een praktische Optima Sportswagon!

Kia heeft het met de Optima niet bijzonder gemakkelijk in het D-segment om te kunnen opboksen tegen de ijzersterke Duitsers en Aziaten, na een snelle facelift kwam er midden dit jaar een volledig nieuwe generatie. In de aanloop daarvan kregen we in Genève een bijzonder gelikt Sportspace Concept van Kia maar productieplannen voor een Optima Sportswagon of SW – een soortgelijke naamgeving zoals bij de Cee’d – waren er niet.. Na alle lovende reacties en het zakelijk potentieel voor onze markt kozen de Zuid-Koreanen dan toch voor een tweede koetswerkvorm.

De eerste testexemplaren daarvan doken rentelijk op en zijn nog steeds voorzien van een stevige portie camouflage, met enige verbeelding – en de Sportspace Concept – moet je van de Optima berline wel een break kunnen maken. De scherpe randjes zijn er ondertussen wel al af en ook voor het interieur is het allemaal een pak minder futuristisch.

De onthulling van deze Kia Optima SW zou ergens in 2016 moeten plaatsvinden, grote kanshebbers zijn traditioneel het Autosalon van Genève (maart) of dat van Parijs (september). Officieus gaf Kia aan dat ze mikken op de Volkswagen Passat – nog steeds dé benchmark in dit segment – maar gezien de (toevallige?) aanwezigheid van een Mazda6 Wagon nemen we aan dat ze hun huiswerk goed doen.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...