Uittip: Italian Car Passion – Autoworld

Uittip: Italian Car Passion - AutoworldNa de exposities rond Bugatti, de Ford Mustang en Ferdinand Porsche kan je nu richting Autoworld in het Jubelpark voor “Italian Car Passion”, een ode aan la bella macchina! Én ja, er staat een Lamborghini Veneno, Ferrari LaFerrari en Alfa Romeo Disco Volante!

Tussen donderdag 3 december 2015 en zondag 31 januari 2016 wijdt het Autoworld museum de grote eindejaarstentoonstelling aan de Italiaanse (auto)pracht en praal. Die vierde zijn hoogtijden in de jaren ’50 en ’80 maar ook recenter – én superexclusief – materiaal is er terug te vinden in het Jubelpark te Brussel. Elke dag is Italian Car Passion open tussen 10u en 17u/18u, tickets kosten €7 (kinderen) of €13 (volwassenen) maar alle praktische informatie (routeplan, tickets, groepskorting, …) staat op de handige website!

Praat je over Italiaanse bolides, dan praat je logischerwijs over Alfa Romeo, Abarth, Fiat, Lancia, Ferrari, Maserati en Lamborghini maar ook designers en coachbuilders zoals Pininfarina, Bertone, Gandini, Giugiaro, Zagato, Spada en Touring Superleggera hebben hun stempel weten te drukken op deze interessante periode. Toen waren ze voornamelijk gebouwd met passie, elegantie en ’t dolce vita gevoel, nu ligt de focus iets meer op extreme prestaties en een agressief design.

Italian Car Passion te Autoword is opgebouwd naar het voorbeeld van een Zuiders dorpje (inclusief mediterrane sfeer) met verschillende piazza’s en fijne steegjes oftewel de gekende vrolijke chaos die Italië zo kenmerkt. Even uitblazen kan in de wijnbar waar ze natuurlijk ook koffie zullen schenken, met een dergelijk uitzicht op de tentoonstelling zal wegdromen geen probleem worden. In de shop kan die droomwagen dan toch werkelijkheid worden zonder al te veel financiële barrières..

De mooiste wagen uit de grote groep aanduiden zal geen gemakkelijke taak worden, alle wagens (correct!) opnoemen evenmin. Toch willen we je de Fiat 8V Otto Vu, Alfa Romeo Coupé Pininfarina 6C 2600, Ferrari 250 SWB, Iso Rivolta Grifo Giugiaro, Lancia B24 Spyder Pininfarina en Fiat 500 Giardiniera zeker niet onthouden! Ook heb je hier de perfecte aangelegenheid om eens oog in oog te staan met de bloedmooie Lamborghini Miura, Huracan, Aventador SuperVeloce, LM002 of zelfs een Veneno! Van deze 740 pk sterke Lamborghini bestaan er maar 4 exemplaren wereldwijd waarvan er drie verkocht werden aan 3,6 miljoen euro, het laatste exemplaar ging naar het museum in Sant’Agata! De soortgelijke Veneno Roadster werd negen keer gebouwd.

Laat deze unieke kans dus zeker niet schieten om al deze prachtige Italiaanse wagens te ontmoeten in onze hoofdstad, liefhebbers van de LaFerrari komen hier zeker niet van een kale reis terug!

Meer info: www.italiancarpassion.be 

Uittip: Italian Car Passion - Autoworld - december 2015 - januari 2016

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...