Spyshots: McLaren 675LT Spider (2016)

Spyshots: McLaren 675LT Spider (2016)Na het succes van de 675LT Coupé komt McLaren ook met een Spider uitvoering van deze hardcore circuitracer!

Op de laatste editie van het Autosalon van Genève stond er bij McLaren een knalgele 675LT, een hardcore variant van de 650S Coupé. De LT in de naamgeving verwijst naar de McLaren F1 Long Tail uit een ver verleden, slechts 500 exemplaren stonden er op de planning met een Belgische prijs van minstens €387.750! Die torenhoge vanafprijs – en enkele exuberante opties – stond het succes niet in de weg, de beperkte Super Series topveriant was zeer snel uitverkocht.

McLaren beweerde in Genève nog er geen dakloze 675LT gebouwd zou worden, het succes – en deze spyshots – bewijzen toch dat er markt voor een dergelijke wagen is. Om van de 650S sportwagen te gaan naar de 675LT werd er heel wat gewicht bespaard door een gestript interieur, om terug naar een 675LT Spider te gaan moet er wederom gewicht bijkomen.. De concurrentie doet het gelukkig al een tijdje dus waarom zou Woking het niet mogen?!

De onthulling van de McLaren 675LT Spider is vermoedelijk weggelegd voor het Autosalon van Genève 2016, ook hier rekenen we op een beperkte – en zeer prijzige – productie. Zoals de naam al doet vermoeden is er hier 675 pk voorhanden uit de gekende 3.8-liter V8 met twee turbo’s. Bij zo’n snelle cabrio zijn prestatiecijfers minder van essentieel belang, toch zou je in 3 seconden aan 100 km/u zitten én capabel zijn om méér dan 300 km/u te bereiken!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...