Officieel: Fiat Tipo Berline

Officieel: Fiat Tipo Berline (2016)We zagen hem al passeren als de Aegea, toch zal deze compacte berline bij ons door het leven gaan als Fiat Tipo!

Na de presentatie van de Fiat Aegea op het Autosalon van Istanbul (mei 2015) werd al aangegeven dat deze nieuwe bolide in de rest van Europa een andere naamgeving zou krijgen, gezien de lokale productie aldaar kregen de Turken een klein specialleke. De Fiat Tipo brengt een frisse wind in het (kleine) segment met zijn guitige grille, knappe lijn en functionele eigenschappen, de connaisseurs onder ons zullen de naam herkennen want eind vorige eeuw was er een gelijknamige Fiat.

Deze Tipo ziet het behoorlijk groots en bezit een grote wielbasis (2,6 meter), een grote koffer (520 liter!) en grote buitenafmetingen (4,5 x 1,8 x 1,5 m). Later verwachten we ook een hatchback afgeleide van de Tipo die de Bravo moet vervangen, een nog praktischere break variant zou ook overwogen worden.

Met een “Value for money” gedachtegoed krijg je binnenin voornamelijk functionaliteit in de plaats van hightech gadgets, met het slimme Connect infotainmentsysteem – in drie uitvoeringen beschikbaar – heb je eigenlijk al genoeg. Qua veiligheids- en comfortsystemen mag je ondermeer rekenen op cruise control, een achteruitrijcamera, licht/regen/parkeersensoren, zes airbags, ABS, …

De Fiat Tipo komt met vier verschillende motoren naar België, zijnde twee benzine’s (1.4-liter (95 pk) en 1.6-liter E.torQ (110 pk)) en twee turbodiesels (1.3-liter MultiJet II (95 pk) en 1.6-liter MultiJet II (120 pk)). Naast een manuele versnellingsbak met 5 of 6 verzetten kan je optioneel ook nog een automaat verkrijgen. Er komen drie uitrustingsniveau’s die nog even naamloos blijven, wij gokken alvast op de gekende varianten (Pop, Street, Lounge, …).

Deze keer is er niet één Opening Edition maar voorziet Fiat een Opening Edition (vanaf €16.500) én een Opening Editon+ (vanaf €17.500) met een aangedikte basisuitrusting, de reguliere vanafprijs ligt op een zeer concurrentiële €14.100! De voorstelling van deze Fiat Tipo is voorzien op het Autosalon van Brussel in januari, kort erop staat hij bij de dealers.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...