Impressie: Ferrari F12tdf Aperta

Impressie: Ferrari F12tdf ApertaZou Ferrari het aandurven om het dak van de agressieve F12tdf te halen?

De fabuleuze sportwagenbouwer uit Maranello stelde niet zo lang geleden de F12tdf voor, een hardcore variant met 780 pk die een hommage moet zijn aan de successen in het Tour de France kampioenschap tussen 1954 en 1965. Slechts 799 exemplaren worden er gebouwd en de eerste leveringen staan binnenkort op de agenda, in België zou de prijs boven de €400.000 liggen! Zoals steeds is het aanbod beperkter bij Ferrari dan de vraag, zouden ze daarom niet eens overwegen om een dakloze variant te bouwen?

Digitale kunstenaar E. Milano was de Italianen alvast voor en tekende een Ferrari F12tdf Apera, een typebenaming – open in het Italiaans – die ze de laatste jaren al enkele keren bovenhaalden voor hun speciale cabrio’s zoals de 458 Speciale Aperta en 599 SA Aperta. De kans dat het ooit tot een dergelijk model komt is behoorlijk klein gezien er nooit een reguliere F12 Cabrio gebouwd werd, een vermogende eigenaar kreeg het met zijn F12 TRS intussen toch voor elkaar.. Een zeer beperkte productie voor een torenhoge prijs dan maar zoals de concurrentie uit Sant’Agata deed?

Impressie: Ferrari F12tdf Aperta

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...