Gepersonaliseerde nummerplaat kost je nu €2.000

Gepersonaliseerde nummerplaat kost je nu €2.000Zo’n grappige/leuke/gemakkelijke/gepersonaliseerde nummerplaat kost vanaf vandaag dubbel zoveel als voordien, namelijk €2.000!

In tegenstelling tot in de buurlanden kan je in België – indien gewenst – bij de Dienst Invoertuigstelling (DIV – Direction Immatriculation des Véhicules) een onbestaande combinatie reserveren in ruil voor een kleine bijdrage. Na de update van de nummerplaten (waarbij er nu een letter vooraan staat) werd dat iets moeilijker want jouw gepersonaliseerde nummerplaat moest sowieso beginnen met een 9, gelukkig voor de creatievelingen onder ons werd die regel vorig jaar aangepast en heb je (bijna) alle vrijheid tussen 1 en 8 karakters. Scheldwoorden, bepaalde (politieke) afkortingen en enkele uitzonderingen zijn niet mogelijk, als je wat tijd doorbrengt op de Belgische wegen heb je ongetwijfeld al geslaagde en minder geslaagde combinaties gezien!

Tot gisteren was je genoodzaakt om 1.000 euro te investeren in zo’n persoonlijke nummerplaat, vanaf vandaag (vrijdag 27/11/15) verdubbeld de overheid die kostprijs exclusief de €30 die Bpost rekent voor de bezorging. Officieel wegens “verhoogde werkdruk” en “de laatste prijsaanpassingen is al van 2010 geleden”, tussen de regels lezen we dat de nummerplaten slachtoffer zijn van eigen succes en de overheid hier graag wat meer uithaalt om de begroting in evenwicht te houden.

Benieuwd hoe creatief onze landgenoten zijn met hun nummerplaat?
Check het grote overzicht op licenceplate.be

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...