Spyshots: Porsche 911 (991) R

Spyshots: Porsche 911 (991) RGoed nieuws voor de puristen, Porsche zou namelijk werken aan een – handgeschakelde! – hardcore 911!

Wanneer je nu bij de gelukkigen bent die een 991 GT3 of – nog beter!GT3 RS op de oprit staan heeft kan zowel op de openbare weg als op het circuit genieten van de messcherpe sturing, sublieme wegligging, een potente boxermotor .. maar wel steeds met een automatische PDK-bak. Toch een kleine doorn in het oog van de vele diehard fanboys van Porsche, deze liefhebbers zijn liever zelf nog steeds verantwoordelijk voor de lastwissels. Nu zou er goed nieuws op komst zijn voor zij die maximale controle wensen: er is een nieuwe 911 R op komst die manueel schakelen juist verplicht stelt!

Eind 2016, begin 2017 is het exact 50 jaar geleden dat de oer 991 R geboren werd en kan Zuffenhausen nogmaals aantreden met een 50ste verjaardagscadeau. Deze Carrera-met-GT3-aspiraties-zonder-spoiler zou wel in zeer beperkte aantallen geproduceerd worden, insiders menen te weten dat het gaat tussen 600 à 800 stuks!

Voor deze speciale hommage aan écht rijplezier zouden de designers niet teveel inspanningen leveren, bij Porsche houden ze van de klassieke styling. Onder de motorkap maken zowel de 3.8-liter (GT3) als 4.0-liter (GT3 RS) nog kans, inzake vermogen verwachten toch een stevige 400 pk’s.

Deel dit bericht:

1 reactie op "Spyshots: Porsche 911 (991) R"

  1. TDB 27-11-2015 om 12:34

    Dat is nu eens mijne “dada” zie!

Reageer

Reactie aan het plaatsen...