Spyshots: Hyundai i30 N [1.6 T-GDI – 300 pk?]

Spyshots: Hyundai i30 N [1.6 T-GDI - 300 pk?]Die Hyundai i30 Turbo was duidelijk maar een zoethoudertje tot wanneer de N sportdivisie hun gloednieuwe i30N hot hatch klaar hebben!

De aankondiging dat de ambitieuze Koreanen ook met een sportieve divisie kwamen ligt toch al enkele maanden achter ons, pas nu krijgen we daar fysieke bewijzen van te zien. Wat GTI voor Volkswagen is, RS voor Renault / Ford en S voor Audi, dat moet N voor Hyundai worden. Allemaal mooi op papier maar dergelijke sportieve statements worden uitgevochten op het asfalt en de befaamde Nurburgring. Laat dat nu ook de locatie zijn van het nieuwe testcentrum van Hyundai terwijl we ook niet mogen vergeten dat Albert Bierman – het genie van de goedsturende BMW’s – nu ook bij hun op de loonlijst staat! Kwestie van de verwachtingen direct hoog te leggen..

Bij de recente facelift van de Hyundai i30 kregen we eveneens de i30 Turbo, een leuke variant van deze doordachte gezinswagen maar niet bijzonder sportief. Dat laatste moet de aankomende i30 N wél zijn met grotere remschijven, een subtiele spoiler, agressieve bumperkits en grote velgen. Onder de motorkap zou Hyundai – volgens de laatste geruchten – maar liefst 300 pk uit de turbogeblazen 1.6-liter benzineviercilinder halen.

Volgens onze info krijgen we ten vroegste midden 2016 een volwaardig Hyundai N model, dat geeft ze gelukkig nog enkele maanden om hun huiswerk direct goed te doen. Kudo’s alvast voor de originele camouflagetape!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...