Officieel: Kia Cadenza / K7

Officieel: Kia Cadenza / K7Kia wil (ook) meer premium gaan en dat is alvast goed nieuws, de stijlvolle Cadenza is anderzijds niet voor Europa weggelegd.

In België draait het voor Kia voornamelijk om de compacte (stads)wagens en de immens populaire Sportage, in andere delen van de wereld hebben ze ook nog een full-size sedan onder de Cadenza – of K7 – noemer. Voor de nieuwe generatie daarvan werd er zeer goed gekeken naar de Europese premiumconstructeurs, toch is een commercialisatie hier (nog) niet aan de orde.

De nieuwe Kia Cadenza mag uitpakken met een elegante lijn, grote velgen, strakke LED kop/mistlampen, de gekende tigernose grille en aflopende daklijn achteraan. Daar vinden we ook een dubbele uitlaat, eveneens grote lichtblokken en een streepje chroom hier en daar. Momenteel zijn er nog geen interieurbeelden maar de Koreanen praten over “high levels of interieur quality and contemporary luxury”.

Recentelijk werd de grootste Kia berline hier, de Optima, nog beperkt opgefrist. Voor een volledig nieuwe generatie – ongeveer tegen 2017 – hebben ze met de Cadenza alvast een mooi designvoorbeeld hoe het moet!

Officieel: Kia Cadenza / K7

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...