Officieel: Abarth 695 Biposto Record

Officieel: Abarth 695 Biposto RecordAbarth komt met een zeer exclusieve reeks – 133 exemplaren – van de Abarth 695 Biposto Record om de 50ste verjaardag van het snelheidsrecord op het Circuit van Monza te vieren!

Terwijl Fiat nieuwe modellen lanceert – Aega/Tipo, 124 Spider, 500X – moet de huistuner met de Schorpioen het ondertussen toch nog blijven doen met de compacte Cinquecento. Vorig jaar kregen we de 695 Biposto, een extreme variant van de 595 Competizione die zich ook op het circuit mag laten zien. Nu krijgen we met de Bipost Record een eerste special edition die steeds in het exclusieve Modena Yellow naar buiten komt met matgrijze accenten.

Vijftig jaar geleden besloot Carlo Abarth, de oprichter van het gelijknamige automerk, om het sprintrecord op het Circuit van Monza op zijn naam te zetten. Op zijn 57-jarige leeftijd was dat geen sinecure meer maar met een stevige portie volharding – en een dieet van -30 kg – slaagde de Italiaan er wonderwel in met een Fiat Abarth « 1000 Monoposto Record » Class G. Deze 105 pk sterke Abarth behaalde de titel op zowel de kwart mijl als de 500 meter!

Binnenin blijft deze tijdloze herinnering natuurlijk een Abarth 695 Biposto dus vergeet die airco, achterbank, radio en mistlichten maar, in ruil krijg je keiharde Sabelt kuipzetels terug in combinatie met een resem 695 Record badges. Aan de buitenzijde wordt deze Record gekenmerkt door blitse 18″ velgen, grote Brembo remschijven en een luidkeelse Akrapovic-uitlaat.

Slechts 133 exemplaren zullen er dus gebouwd worden die allemaal een genummerde badge meekrijgen, dat getal komt bovendien overeen met het aantal records dat Abarth op zijn naam heeft staan. De Abarth 695 Biposto Record is de jouwe vanaf €46.500 en is vanaf heden op duidelijke vraag te bestellen bij jouw Fiat dealer om te hoek.

Lees hier omtrent onze Meet & Greet met de Abarth 695 Biposto!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...