BMW i3 krijgt grotere actieradius

BMW i3 krijgt groter rijbereikVolgend jaar krijgt de BMW i3 een verbeterde accupack waardoor het (theoretische) rijbereik van 190 km toch wat aangedikt kan worden.

De échte ecoridder die zijn uiterste best doet (rustig rijden, geen airco, anticiperen, ECO+, …) kan het officieel rijbereik (NEDC cyclus) misschien wel benaderen, in de praktijk ligt het toch ergens tussen 120 en 150 kilometer. De BMW i3 is de bestverkopende elektische stadswagen in België maar voelt de concurrentie naderen, zeker omdat het rijbereik van Mercedes (240 km), Nissan (250 km) en Renault (240 km) toch iets interessanter is.

Hoe groot de autonomie van de BMW i3 2.0 wordt is nog niet vrijgegeven, een lancering zou ook maar iets zijn voor midden 2016. Een goede 50 kilometers – zowel in theorie als in de praktijk – erbij zou een mooi begin zijn, BMW liet ook al weten dat de huidige versies in het gamma blijven. Hierdoor kan de klant op basis van zijn budget – en noden – een gepaste i3 verkrijgen. Ook de REX uitvoering – Range EXtender, met kleine benzinehulpmotor – zou van deze verbeterde batterij kunne genieten. Bij de update verwachten we ook een aangedikte personalisatiecatalogus met meer koetswerkkleuren, velgen en interieurgadgets!

Lees hier, hier en hier onze rijtestervaringen met de BMW i3!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...