500.000ste Skoda Yeti is een feit

500.000ste Skoda Yeti is een feitFeest bij Skoda, de productie van de functionele Yeti zit reeds aan een half miljoen exemplaren!

De Skoda Yeti bezit een unieke mengeling van diverse autovormen. Enerzijds was het al een avontuurlijke SUV / Crossover alvorens de hype omtrent die twee toverwoorden begon, daarnaast bezit het ook praktische eigenschappen van ondermeer een break en een MPV. De eerste kennismaking met de Niet-Zo-Verschrikkelijke Yeti was op het Autosalon van Genève in 2005, toch duurde het nog vier jaar alvorens we een productievorm te zien kregen. In zijn lanceringsjaar (2009) kaapte hij direct de Family Car of the Year (Top Gear) en SUV of the Year award, toch een mooie prestatie.

In september 2013 volgende een beperkte facelift waardoor we volgens de Tsjechische traditie volgend jaar normaliter een volledig nieuwe generatie Yeti zullen krijgen. Daarvoor zal er wel wat gesleuteld moeten worden aan de productiecapaciteit van de Skoda fabriek in Kvasiny, hier bouwen ze ook de nieuwe Superb en Superb Combi. Gezien de sterke interesse hiervoor wil Skoda de productiecapaciteit optrekken in 2016 van 166.000 naar bijna 300.000 wagens maar tot het zover is kunnen ze maar even genieten van deze mooie mijlpaal!

Lees hier onze rijtest met de Skoda Yeti 2.0 CRTDI 4×4!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...