Mercedes-AMG verhoogt productie V12 motoren

Mercedes-AMG verhoogt productie V12 motorenLuxeprobleem bij Mercedes-AMG, gezien de sterke vraag naar de krachtigste modellen moeten ze de bouw van de V12 motoren verplaatsen om de productie te kunnen verhogen. Welke crisis?

Naast de potente V8 motoren – 5.5-liter of 4.0-liter groot – hebben ze bij Mercedes-AMG ook nog een reusachtige zesliter twaalfcilinder in het gamma. Deze kan je terugvinden met 630 pk en 1.000 Nm in de nieuwe S65 (Coupé of Berline), S600 Maybach, S600 Pullman en de gloednieuwe SL65, ook de iconische G-Klasse kan je bij AMG bestellen met deze AMG 65 typeaanduiding.

De vraag naar deze modellen is de laatste tijd zo sterk dat de Duitsers de productie van de V12’s van Affalterbach naar Mannheim gaan verplaatsen in februari 2016 waar ze zich ondermeer bezighouden met de eindassamblage van bussen en vrachtwagens. Geen vrees voor de bouwkwaliteit, ook in Mannheim zullen de krachtige AMG motorblokken volgens dezelfde hoogstaande “one man, one engine” strategie gebeuren.

De vrijgekomen ruimte in Affalterbach zal zonder problemen ingenomen worden voor de achtcilinders want ook deze zijn razend populair, ook de toekomstige Aston Martin’s zullen daarvan gebruik maken van!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...