Officieel: Porsche Cayman GT4 Clubsport

Officieel: Porsche Cayman GT4 ClubsportDe Porsche Cayman GT4 gooide al véél hoge ogen als dé driverscar van het moment, een GT4 Clubsport variant moet die positieve vibe vertalen richting het circuit.

Dat we op een dag een écht sportieve versie van de Cayman instapper zouden krijgen was een publiek geheim, dat de Cayman GT4 zo uitmuntend was had niemand durven denken in een tijdperk waar er ook GT3’s en GT3 RS‘en leven. Het succes was zo sterk dat je het bestellen van een nieuwe Cayman GT4 niet meer tot de mogelijkheden behoort, nu krijg je dus een herkansing met de Cayman GT4 Clubsport uitvoering die wel enkel op het circuit mag rijden. Heel veel technische aanpassingen moesten de sportieve Duitsers uit Zuffenhausen bovendien niet doen voor deze Clubsport, ook de reguliere uitvoering werd ontwikkeld door Porsche Motorsport en bezit talloze racetechnieken.

Cruisen op het circuit zit er waarschijnlijk niet direct in met het gestripte interieur. Tapijten, airco, radio, leder, .. werd allemaal verwijderd en in de plaats kwam er een rolkooi, brandblusser en andere racegoodies waardoor je uiteindelijk toch nog 40 kg weet te besparen tot een interessant leeggewicht van 1.300 kg. De handbak maakt ook plaats voor een gemodificeerde 6-traps PDK-transmissie met schakellepels achter het stuur in combinatie met een voor circuitgebruik ontwikkeld sperdifferentieel. De voor- en achterwielophanging komt over van de Porsche 991 GT3 RS!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...