Officieel: Mazda CX-9 SUV

Officieel: Mazda CX-9 SUVDe grootste Mazda CX-9 werd in het nieuw gestoken én kreeg een SkyActive-G turbobenzinemotor mee!

Het SUV gamma van Mazda beperkt zich bij ons tot een hippe CX-3 en een praktische CX-5, over de oude CX-7 zwijgen de Japanners liever omdat deze niet kon uitpakken met een hip design en innovatieve krachtbronnen. Over de Grote Oceaan hebben ze nu terug een nieuwe CX-9 van 5 meter en die maar liefst 7 zitplaatsen bezit, Europese importplannen zijn er voor deze grote Mazda jammer genoeg niet. Andere Aziatische constructeurs hebben hier anderzijds wel zevenzitters in het gamma..

Designmatig is het oneerbiedig om te zeggen dat ze een CX-5 wat vergroot hebben, in de praktijk verkondigen we met die stellingname natuurlijn geen leugens dankzij de herkenbare Kodo-designtaal. Op het laatste Autosalon van Frankfurt zagen we nog het Koeru Concept die zelfs wat stijlelementen bevat van deze CX-9, een nieuwe generatie CX-7 – als deze er nog doorkomt – zal hier ook geïnspireerd door worden.

Onder de motorkap ligt een gloednieuwe benzinemotor van 2.5-liter met 250 pk en 420 Nm wat naar Amerikaanse maatstaven behoorlijk normaal is, wel opmerkelijk is de turbolading voor deze SkyActive-G viercilinder. Momenteel zijn alle motoren bij Mazda nog steeds atmosferisch, met turbo’s kunnen ze uit kleinere volumes meer vermogen halen wat altijd handig meegenomen is. Deze nieuwe CX-9 is voor de Europese consument dus niet interessant, de nieuwe motoren des te meer.. Wordt vervolgd!

Lees hier onze rijtest met de Mazda CX-5!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...