Officieel: Mitsubishi Space Star facelift (2016)

Officieel: Mitsubishi Space Star facelift (2016)Op de Los Angeles Auto Show presenteerde Mitsubishi een facelift voor de Mirage, een compacte stadswagen die wij kennen als Space Star!

Enkele jaren geleden waren de A-segment (de allerkleinste stadswagens) steeds behoorlijk sober en grijs, sinds kort pakken de autoconstructeurs ook hier uit met hippe opties, frivole kleuren en hightech goodies. De Mitsubishi Space Star probeerde op die manier wat potentiële klanten te lokken, met een aankomende facelift moet dat zeker lukken.

Aan de buitenzijde krijgen een beperkte make-over die de Space Star een pak volwassener voor de dag laat komen. De grille doet ons per direct denken aan de stoere Lancer terwijl de LED achterlichten heel modern ogen. Daarnaast krijgt de nieuwe Space Star ook nieuwe bumpers met nieuwe mistlichten en een motorkap, in de catalogus staan er nieuwe velgen én een subtiele spoiler achteraan.

Binnenin werd het geheel ook wat opgefrist met betere materialen en een gewijzigd stuurwiel + instrumentenplaneel. De beschikbare uitrusting werd wat aangedikt en nu kan je optioneel ook terecht bij Mitsubishi voor een 300W Rockford-Fosgate audiosysteem wat we al zagen bij de ASX. Technologieliefhebbers zijn dan weer verheugd dat de Japanners werk maakten van de integratie van Apple Carplay en Android Auto, momenteel nog niet zo functioneel maar in de nabije toekomst verwachten we méér mogelijkheden dankzij je smartphone connectie.

Onder de kleine motorkap blijft het draaien om driecilinder 1.0- en 1.2-liter benzinemotoren met respectievelijk 71 pk of 80 pk, al dan niet gekoppeld aan een CVT automaat. Dankzij aanpassingen aan de dempers en stuurbekrachtiging moet de Space Star nu meer rijcomfort en verbeterde rij-eigenschappen meekrijgen. De remmen zijn ook iets groter/krachtiger en vertrekken vanop een helling gaat gemakkelijker dan ooit met Hill Start Assist.

Begin 2016 verwachten de gefacelifte Mitsubishi Space Star in het dealernet, een onthulling van de Europese variant kan dus niet lang meer op zich laten wachten! De huidige Space Star is te verkrijgen vanaf €8.990.

Lees hier onze rijtest met de Mitsubishi Space Star 1.2i Intens!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...