In detail: Mercedes SL-Klasse facelift + video’s

In detail: Mercedes SL-Klasse facelift + video'sNa de teaser en de foto’s komt Mercedes nu naar buiten met bewegend beeld en alle informatie omtrent de gefacelifte SL-Klasse Roadster!

Het was al een tijdje duidelijk dat Das Haus bezig was aan een kleine update voor de SL-Klasse Roadster die zijn kroon van meest prestigieuze cabrio uit het gamma recentelijk moest afstaan aan de S-Klasse Cabrio. Eerder deze maand kwam er vervolgens een teaser en op het Autosalon van Los Angeles zouden we volledig geïnformeerd worden, een vroegtijdig lancering van alle foto’s besliste daar last minute toch anders over.

Naast nieuw beeldmateriaal krijgen we nu ook technische details van Mercedes, zo wordt de SL400 Roadster een stuk krachtiger met 367 pk / 500 Nm (+ 35 pk / + 20 Nm) en krijgt deze – net zoals de andere SL’s – de nieuwe negentraps automatische 9G-TRONIC-transmissie mee. De achterwielaandrijving blijft op post om het geraffineerd rijkarakter te behouden, cabrio’s en sneeuw gaan hoe dan ook toch niet echt samen. De SL500 blijft het doen met de 4.7-liter V8 en zijn 455 pk / 700 Nm terwijl de Mercedes-AMG SL63 iets krachtiger voor de dag komt dan voordien met nu 585 pk / 900 Nm. Topmodel voor de SL-Klasse Roadster blijft de SL65 AMG met een 6.0-liter V12, goed voor 630 pk en 1.000 Nm.

Visueel krijgen we – zoals jullie zelf al konden zien – een strakker geheel met een nieuwe grille en wat meer chroom/koolstofvezel hier en daar. Behalve wat technologische updates krijgt de gefacelifte SL-Klasse ook het Active Body Control systeem met Curve Tilting functie mee – vanuit de S-Klasse Coupé – waardoor hij in de bochten wat mee naar binnen leunt. Het dak kan je nu ook openen en sluiten tot een snelheid van 40 km/u.

De lancering van de Mercedes SL-Klasse facelift is voorzien voor begin 2016, met een beetje geluk kunnen de early adopters nog tegen de zomervakantie genieten van hun luxueuze cabrio. Prijzen zijn er op dit moment nog niet maar deze zullen in de lijn liggen met de huidige catalogus die start bij €106.843.
Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...