Spyshots: BMW 3-Reeks GT facelift (2016)

Spyshots: BMW 3-Reeks GT facelift (2016)Na de facelift voor de BMW 3-Reeks Berline en Touring krijgt de 3 GT natuurlijk ook een soortgelijke update.

Recentelijk zagen we nog de eerste prototypes van de volledig nieuwe generatie 5GT, nu duikt zijn kleine broer voor het eerst op. Zoals de beperkte camouflage al doet vermoeden gaat het hier om een deugddoende facelift – LCI of Life Cycle Impulse in het BMW jargon – die vorig jaar alreeds werd toebedeeld aan de 3-Reeks vijf- en vierdeursvariant. De onthulling zou kunnen plaatsvinden op het aankomende Autosalon van Genève (maart 2016) maar iets zegt ons dat ons eigenste Autosalon in januari op de Heizel ook wel een kans maakt. Misschien niet als officiële primeur maar wel in een closed room?

De praktische moeite die BMW daarvoor moet voorzien is misschien wel wat overbodig gezien de beperkte verschillen. Aan de buitenzijde krijgen we een hertekende grille met andere lichtunits, binnenin stijgt de materiaalkwaliteit en werd het dashboard wat hertekend. Het iDrive-systeem wordt uiteraard ook terug volledig up-to-date gebracht!

Motorisch gezien verwachten we wel enkele interessante nieuwigheden, wederom volledig in lijn met de BMW 3-Reeks Berline (F31) en 3-Reeks Touring (F32). We nemen op die manier afscheid van de 328i en 335i maar verwelkomen de 330i (252 pk) en 340i (326 pk). Momenteel begint het 3-Reeks GT gamma met een 320i (184 pk) maar misschien krijgt deze ook de nieuwe driecilinder – uit de MINI – met 136 pk in de 318i GT.

Lees hier onze rijtest met de huidige BMW 320d GT!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...