Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio 2015De langverwachte Alfa Romeo Giulia zagen we enkel nog maar in de Quadrifoglio Verde topversie, natuurlijk komen er ook andere benzine/dieselmotoren bij!

Met man en macht werkten de ingenieurs bij Alfa Romeo om de gloednieuwe Giulia af te krijgen voor de Wereldtentoonstelling in Milaan, direct de perfecte aangelegenheid om het Italiaanse topproduct voor te stellen aan de wereld. Sindsdien is het behoorlijk stil rondom deze sportieve D-segmenter, op het Autosalon van Frankfurt konden we hem voor het eerst in levende lijve – en in diverse kleurstellingen – ontdekken. We hoopten daar meer informatie over de productieplanning te krijgen maar kwamen van een kale reis terug, volgens insiders krijgen we die én de Giulia basisversie op het Autosalon van Genève in maart 2016.

Zolang moeten we gelukkig niet wachten want een uitgelekte lijst geeft ons al een hoop informatie, zo draait het bij de Giulia – zoals verwacht – sterk rond de 2.2-liter MultiJet en de krachtige V6 benzinemotoren. De gekende 1750 Turbo Benzina uit de 4C is de grote afwezige in dit overzicht maar misschien komt die later wel nog als instapper aan benzinekant. De focus van Alfa Romeo ligt voor de Giulia ook duidelijk op de combinatie van achterwielaandrijving + een manuele versnellingsbak, de krachtigste uitvoeringen kunnen optioneel uitgerust worden met vierwielaandrijving of een speciale gerobotiseerde TCT bak.

Giulia 2.2 JTDm – diesel – 150 pk – manueel – achterwielaandrijving
Giulia 2.2 JTDm – diesel – 150 pk – automaat – achterwielaandrijving
Giulia 2.2 JTDm – diesel – 180 pk – manueel – achterwielaandrijving
Giulia 2.2 JTDm – diesel – 180 pk – automaat – achterwielaandrijving
Giulia 2.2 JTDm – diesel – 180 pk – automaat – achterwielaandrijving – ecoversie (leasing!)
Giulia 2.2 JTDm – diesel – 210 pk – automaat – vierwielaandrijving
Giulia 2.0 GME – benzine – 200 pk – automaat – achterwielaandrijving
Giulia 2.0 GME – benzine – 280 pk – automaat – achterwielaandrijving
Giulia 2.0 GME – benzine – 250 pk – automaat – vierwielaandrijving
Giulia 2.9 V6 Quadrifoglio Verde – benzine – 500 pk – automaat (DCT) – achterwielaandrijving
Giulia 2.9 V6 Quadrifoglio Verde – benzine – 500 pk – manueel (!!) – achterwielaandrijving
Giulia 2.9 V6 Quadrifoglio Verde – benzine – 490 pk – automaat – achterwielaandrijving