Dubai Police heeft nu ook een Porsche 918 Spyder

Dubai Police heeft nu ook een Porsche 918 SpyderHet was even stil rond de Dienaars der Wet uit Dubai maar op hun Autosalon lieten ze de nieuwste aanwinst zien: een Porsche 918 Spyder!

Terwijl onze Blauwe vrienden voornamelijk rekenen op Volvo’s en Volkswagen’s (en occasioneel een BMW) durven ze in Dubai wel wat steviger uitpakken. De Dubai Police Force kan namelijk beschikken over een breed arsenaal high performance sportwagens en zelfs enkele hypercars. Zeer handig voor snelle achtervolgingen maar voor dagdagelijkse politietaken nogal onbruikbaar, de steenrijke oliestaat wil dan ook eerder uitpakken met hun weelde dankzij deze exclusieve politiewagens.

Tijdens de nationale autobeurs konden ze natuurlijk niet achterblijven en presenteerde ze de nieuwe 918 Spyder in de traditionele wit/groene koetswerkkleur. Net zoals de 917 andere 918 Spyder exemplaren bezit deze een 4.6-liter V8 die in staat is om 608 pk en 528 Nm te genereren, twee elektromotoren leveren dan weer 270 extra pk’s én een karrenvracht aan Newtonmeters. Hiermee geraakt deze Porsche vliegensvlug (2,5 seconden) aan 100 km/u terwijl de topsnelheid op 351 km/u zou liggen, gelukkig is er voldoende asfalt beschikbaar in Dubai om dat even uit te testen.

Over een rondje Nürburgring deed deze Spyder minder dan 7 minuten terwijl de concurrentie (LaFerrari & P1) zich nog steeds in stilzwijgen hullen omtrent hun laptime. Zelf good cop bad cop spelen met een gloednieuwe Porsche 918 Spyder zit er niet meer in, alle exemplaren zijn al lang verkocht én geproduceerd!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...