Video: Ferrari F12 Tour de France laat zich gaan

Video: Ferrari F12 Tour de France laat zich gaanZevenhonderdtachtig schreeuwende paarden op Fionaro?! Goedemorgen deze morgen!

De Ferrari F12tdf is de hardcore variant van de F12 Berlinetta en eveneens de meest recente toevoeging aan het rijkelijke gamma van de succesvolle Italianen uit Maranello. Op het Finali Mondiali evenement van laatstleden kondigde CEO Amedeo Felisa alvast aan dat alle 799 exemplaren alreeds verkocht zijn van dit unieke eerbetoon aan de overwinningen in het Tour de France raceklassement – voor auto’s .. – uit de jaren ’50 en ’60. Een prijskaartje werd nog steeds niet gecommuniceerd maar wij rekenen alvast op een stevige €360.000.

Voor de vele enthousiastelingen – en de rijkerds die ernaast grepen – toch nog wat te entertainen tot de eerste leveringen (eind dit jaar) op gang komen voorziet Ferrari ons een flitsende video van het prestatiepotentieel van deze F12tdf. De 6.3-liter V12 werd nog krachtiger en braakt nu 780 pk en 705 Nm uit richting de achteras, gelukkig werden de performante remmen van de LaFerrari geïnstalleerd. Met een 0-100 sprintsnelheid van 2,9 seconden en een topsnelheid van boven de 340 km/u zit je vooraan de supercar klas, qua technologie kan je ondermeer uitpakken met een mee/tegensturende achteras en actieve aërodynamica.

Hopelijk zien we toch enkele exemplaren van deze Ferrari F12tdf in België verschijnen de komende jaren, pessimisten menen trouwens te weten dat deze zwanenzang de laatste atmosferische V12 Ferrari is tot wanneer ze ook voor hun krachtige modellen overschakelen op turbo’s bij een facelift voor de F12 familie..

update 18/11 – Autocar

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...