Preview: (Hyundai) Genesis G90 [Equus opvolger]

Preview: (Hyundai) Genesis G90 [Equus opvolger]Het eerste wapenfeit van Genesis, het gloednieuwe luxemerk van Hyundai, zal de G90 zijn die de grote Equus moet vervangen.

De Zuid-Koreaanse autoconstructeur kondigde recentelijk pas de oprichting van de Genesis luxetak aan onder leiding van onze (getalenteerde) landgenoot Luc Donckerwolke (ex-Bentley/Seat/Lamborghini/…). Vandaag komen ze al naar buiten met enkele schetsen van wat op een dag de G90 moet worden, een knap gelijnde (vierdeurs Gran?) Coupé die de huidige Equus zal opvolgen. Deze imposante Hyundai is momenteel niet te verkrijgen in België, toch kan je in Brussel en omstreken een Equus tegenkomen want de Zuid-Koreaanse ambassadeur koos voor deze limousine als dienstvoertuig.

De huidige Hyundai Genesis zal in de toekomst omgedoopt worden tot G80, de G90 word dus logischerwijs een stuk groter en zal voorzien worden van nog meer luxe, gadgets en vermogen. Op het laatste Pebble Beach evenement presenteerde Hyundai een knapgelijnde Vision G Concept, we vermoeden dat de nieuwe G90 daarvan toch wel wat stijlelementen zal overnemen. Minder goed nieuws is het Europese marktklimaat met de oerdegelijke Duitse toplimousines, we vermoeden dat Genesis voornamelijk richting Azië en Amerika zal trekken met de G90.

Lees hier onze rijtest met de Hyundai Genesis 3.8 GDi V6!

Preview: (Hyundai) Genesis G90 [Equus opvolger]

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...