Video: EVO test de gefacelifte Porsche 991 Carrera S

Video: EVO test de gefacelifte Porsche 991 Carrera SHenry Catchpole trok er al even tussenuit met de nieuwe Porsche 911 (911) Carrera S én gaat na of de turbomotor het succesrecept in gevaar brengt?!

Ook de meest iconische sportwagens zijn niet vrijgesteld van de strenge Europese regels inzake verbruik en uitstoot, Porsche wist dus dat het op een dag wel moest opteren voor drukvoeding in de Carrera. Met de Turbo uitvoeringen hebben ze al een stevige reputatie opgebouwd maar die zijn niets voor niets voorzien van vierwielaandrijving en véél vermogen, Zuffenhausen zou zichzelf terug moeten (her)uitvinden bij deze ingrijpende keuze.

De uiterlijke aanpassingen bleven – traditiegetrouw – eerder beperkt tot een nieuwe bumperset, lichtblokken, drie verschillende uitlaatstukken en wat nieuwe velgen/koetswerkkleuren. Aan de binnenzijde werd alles een pak moderner en voorzien van betere/snellere technologie, het stuurwiel kreeg een nieuwe layout die overkomt uit de magische 918 Spyder.

Onder de motorkap zit dus de grote nieuwigheid. De atmosferische 3.4- en 3.8-liter boxermotoren uit de vorige generaties mogen plaats maken voor een 3.0-liter zescilinder mét twee turbo’s. In de krachtige Carrera S uitvoering krijgt deze Porsche 420 pk en 500 Nm mee, de instapper van dienst moet het zien te rooien met 370 pk en 450 Nm. In België betaal je daar respectievelijk €99.850 en €114.224 voor!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...