Officieel: Range Rover Evoque Convertible

Officieel: Range Rover Evoque ConvertibleHoera! Met de onthulling van de Range Rover Evoque Cabriolet hoef je (niet lang) meer te wachten op die premium compacte SUV cabriolet..

Over de (on)zin van een dergelijk model kunnen misschien wel een klein essay schrijven maar we gunnen Range Rover alvast derde Evoque telg. Zowel de drie- als vijfdeurs variant werden vorig jaar gefacelift en zijn vandaag de dag nog steeds zéér populair, voornamelijk bij het vrouwelijke publiek dat nogal belang hecht aan het stoere voorkomen, schattige looks en compacte afmetingen. Vrouwen en cabrio’s gaan ook altijd goed samen, vandaar dat Land Rover al in 2012 een Evoque Cabrio voorstelde (als concept) op het Autosalon van Genève.

De ontwikkeling nam enkele jaren in beslag maar begin 2016 is de tijd rijp om naar de lokale dealer te trekken voor je Range Rover Evoque Cabriolet in ontvangst te nemen. De automatische softtop opent in 18 seconden, de omgekeerde beweging neemt enkele seconden langer in beslag en dit tot 45 km/u. Het dak is steevast in het Ebony Black zwart uitgevoerd, voor het koetswerkkleur kan je opteren uit 13 opties waarvan twee nieuwkomers. De kofferruimte heeft misschien wel het meeste last van deze unieke premium compacte SUV cabriolet, toch kan je tot 251 liter bagage meenemen. Dankzij een skiluik kan je ook grotere voorwerpen zonder problemen vervoeren! Op een extra bedieningsknop voor het dak is het interieur volledig identiek aan de rest van het Evoque gamma, ook het – perfect werkende – InControl Touch Pro multimedia/navigatie/connectiviteitssysteem is hier van de partij

Onder de motorkap van deze eerste Cabriolet binnen het Range Rover gamma heb je keuze uit een Si4 viercilinder benzinemotor (240 pk / 340 Nm) of de nieuwe Ingenium-turbodiesel (180 pk / 430 Nm), later verwachten we ook een 150 pk variant van deze laatstgenoemde. Standaard krijgt hij ook een negentraps automaat én vierwielaandrijving mee. Daarmee kan je niet enkel premium en veilig genieten van de zon en je haren in de wind, ook kan je er doordacht mee op avontuur in de bergen, in het bos of zelfs door water!

De productie van deze nieuwe Evoque Cabriolet zal gebeuren in de Land Rover fabriek van Halewood (VK) en zal beschikbaar zijn vanaf volgend jaar in 170 landen wereldwijd. De wereldpremière is weggelegd voor het aankomende Autosalon van Los Angeles (eind november). Personalisatie is ook hier natuurlijk het toverwoord, dit op basis van de SE Dynamic of HSE Dynamic uitvoeringsvorm. In België krijgt deze Range Rover Evoque Cabriolet een vanafprijs van €52.500 mee.

Deel dit bericht:

1 reactie op "Officieel: Range Rover Evoque Convertible"

  1. Wolf 09-11-2015 om 20:31

    Ben gek op het design van de gesloten maar dit is een lelijk hok. Konden ze niet beginnen met een groot schuif/kantel dak?

Reageer

Reactie aan het plaatsen...