Preview: productieplanning Mercedes in 2016

Officieel: Mercedes S-Klasse Cabrio & S63 AMG CabrioDie prestigieuze Duitsers uit Stuttgart zaten het voorbije jaar niet stil met diverse belangrijke lanceringen, volgend jaar komt Mercedes ondermeer met een nieuwe SL, SLC, E, GLC Coupé, en C-/S-Klasse Cabrio!

Dankzij die snode fotografen worden er op tijd en stond diverse prototypes op de gevoelige plaat vastgelegd, volledig onverwacht komen die nieuwe modellen dus nooit boven water. Mercedes ziet dat nu ook in en geeft ons alvast een officiële timing van wat we in 2016 mogen verwachten. Opmerkelijk is dat – naast de grote hoeveelheid cabrio’s – ook de AMG uitvoeringen bijna gelijktijdig gelanceerd zullen worden, in Affalterbach zullen ze dus ook de handen vol hebben! Deze lijst is uiteraard ook niet bindend noch sluitend, we verwachten hier en daar zeker een leuke verrassing!

De belangrijkste nieuwigheid in 2016 is ongetwijfeld de nieuwe E-Klasse die zowel als Berline en Break gelanceerd wordt, de marktlancering ligt hiervoor in respectievelijk de lente en de zomer. De gloednieuwe GLC-Klasse SUV maakt zéér binnenkort zijn opwachting in het Belgische dealernet van Mercedes-Benz, voor de hippe GLC Coupé afgeleide moet je nog een jaar wachten!

We hopen voor 2016 een heleboel uren zonlicht want bij Mercedes krijg je volgend jaar héél véél keuze inzake cabrio’s en roadsters. In de lente komt de gracieuze S-Klasse Cabriolet naar buiten samen met een facelift voor de SL-Klasse Roadster en SLC-Klasse Roadster, de opvolger van de SLK. In de zomer krijgen deze zonnekloppers nog het gezelschap van een C-Klasse Cabriolet, momenteel de laatste uitvoering van de C-Klasse .. tot wanneer ze werk gaan maken van die vierdeurs coupé!

Lente 2016
Mercedes S-Klasse Convertible (A217) + AMG
Mercedes SL-Klasse (facelift R231) + AMG
Mercedes SLC-Klasse (facelift R172) + AMG
Mercedes E-Klasse Berline (W213)

Zomer 2016
Mercedes C-Klasse Convertible (A205) + AMG

Herfst 2016
Mercedes GLC-Klasse Coupé (C253)
Mercedes E-Klasse Break (S213)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...