Preview: Volvo V90 / S90

Preview: Volvo V90 / S90Met de luxueuze XC90 SUV als basis maakt Volvo nu werk van een S90 Berline en V90 Break.

Na een lange ontwikkeling verraste Volvo vriend en vijand met een nieuwe XC90! Bijzonder scherp gelijnd, vrij luxueus en voor de motoren rekenen ze in Zweden enkel op viercilinders maar dat wil niet zeggen dat ze underpowered zijn. De opvolger van de eerste “familiale SUV” zit momenteel al enkele maanden in de verkoop maar gezien het succes moeten er nog veel klanten wachten tot ze hun bestelbon verzilverd zullen zien.

Tijdens de voorgaande (verplichte?) conceptronde kregen we van Volvo drie gelikte concepten, het was dus al vanaf het begin duidelijk dat ze nadachten over meerdere koetswerkvormen. Nu doken er recentelijk goed gecamoufleerde prototypes op van een S90 berline in diverse landen, de officieuze bevestiging kwam dan weer uit China. Daar werden er schaalmodellen geproduceerd voor toekomstige klanten te overtuigen maar een enthousiasteling wou het niet meer voor de wereld geheim houden en deelde wat beeldmateriaal.

Als alles goed loopt staat er tegen midden volgend jaar een Volvo S90 bij de lokale dealer, de onthulling zou al voor het komende Autosalon van Detroit (januari 2016) zijn. De meer praktische V90 Break uitvoering volgt niet zo veel later. Hiermee willen ze in Göteborg het nogmaals proberen in het hogere segment nadat de S80 hier niet volledig gesmaakt werd. Gelukkig hebben ze nu een goede basis met de XC90 op vlak van techniek, gadgets en veiligheidssystemen.

Lees hier over onze meet & greet met de Volvo XC90!

Preview: Volvo V90 / S90

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...