Officieel: Porsche Macan GTS [360 pk / 500 Nm]

Officieel: Porsche Macan GTS [360 pk / 500 Nm]Mag het wat meer zijn dan die Macan S? Goed nieuws, Porsche heeft zojuist de Macan GTS voorgesteld!

Het aanbod van de populaire Macan werd zojuist net iets groter al had Porsche dit nieuws eerder dit jaar al aangekondigd. Na de Macan S, Macan Diesel en Macan Turbo kan je tegen eind dit jaar opteren voor een Macan GTS, de Belgische vanafprijs zou rond €74.000 liggen. De Macan GTS kan uitpakken met enkele unieke elementen zoals hoogglazende en matzwarte accenten en 20″ Spyder Design velgen in het satijnzwart. Binnenin heerst er een aangename sfeer met veel Alcantara, sportzetels, lederen bekleding en standaard het Porsche Communication Management. Voor een optimale geluidservaring rekent deze premium sportcrossover op acht luidsprekers!

Onder de opgepompte motorkap ligt de gekende biturbo 3.0-liter V6 die aangepast werd om nu 360 pk en 500 Nm te leveren. Voor de transmissie rekent Porsche voor deze Macan GTS op de zeventraps PDK in combinatie met vierwielaandrijving, voldoende om de 0-100 km/u sprint te voltooien in 5,2 seconden! Wanneer je het optionele Sport Chrono Package kiest kan daar nog 0,2 seconden af, de topsnelheid ligt in beide gevallen op 256 km/u.

Behalve de unieke designaccenten en de gewijzigde zescilinder kan de Macan GTS ook rekenen op een nieuwe setup van het Stability Management System en de Porsche Active Suspension Management sportophanging waardoor de rijdynamiek de term GTS waardig zou moeten zijn. Om al die sportiviteit de baas te kunnen werden de remmen gelukkig ook een maatje groter, de remklauwen komen standaard alvast in het rood. In vergelijking met die andere topper, de Macan Turbo, ligt de GTS ook 15 mm dichter bij het wegdek.

Lees hier onze rijtest met de Porsche Macan S!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...