Nieuw BMW i model komt in 2018 [i5?]

Nieuw BMW i model komt in 2018 [i5?]Na de compacte i3 en futuristische i8 krijgen we nog een BMW i telg!

Met de bevestiging van de CEO van BMW, Harald Krueger, weten we het nu eindelijk zeker, er komt een nieuwe BMW i! Momenteel kunnen ze in München uitpakken met een volledig elektrische i3, de hybride i3 met range extender (REX) en de magistrale i8 die een elektromotor met de 1.5-liter MINI benzinemotor combineert. Als we de laatste geruchten mogen geloven zal het derde i model tot i5 omgedoopt worden en de koetswerkbouw van een berline krijgen, toch vermoeden we ook hier heel wat gekke vormen, exotische materialen en blauwe accenten.

Volgens de Duitse gespecialiseerde (roddel)media zou die i5 het formaat van de BMW 6-Reeks aannemen terwijl de nieuwe 7-Reeks het geheel visueel sterk zou benaderen. In tegenstelling tot de i8 zou de i5 volledig elektrisch aangedreven worden, ook BMW richt zijn pijlen dus op de Tesla Model S. Het premium merkimago en torenhoge afwerkingsgraad hebben ze al mee, inzake batterijcapaciteit – lees: rijbereik – is er momenteel nog ruimte voor verbetering.

Toch is er geen haast bij de blauw-witte Duitsers, als alles goed loopt krijgen we pas tegen 2018 een productiemodel. Een logisch gevolg hiervan is de lancering van een conceptvorm op één van de grote autosalons die komen.

Lees hier onze rijtest met de BMW i3 en i8!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...