Officieel: Mercedes GLE450 AMG [367 pk / 520 Nm]

Officieel: Mercedes GLE450 AMG [367 pk / 520 Nm]Na de C450 AMG en GLE450 AMG Coupé krijgen we met de Mercedes GLE450 AMG een derde AMG Sport familielid.

Bij ongeveer elk model binnen het brede Mercedes’ gamma kan je opteren voor diverse uitvoeringsvormen, motorisaties en optie’s, voor het summum ben je aanwezen op speciale uitvoeringen zoals de AMG’s, GuardPullman of Maybach. Die stap is misschien voor sommigen net een brug te ver, daarom dat er sinds kort ook AMG Sport uitvoeringen zijn die het beste van beide wereld weten te combineren.

De nieuwe C-Klasse mocht de spits afbijten met de C450 AMG Sport, kort erop kreeg ook de volledig nieuwe GLE-Klasse Coupé een dergelijke variant. Nu de reguliere GLE SUV zich opmaakt voor zijn marktintroductie versterkt Mercedes het aanbod met de logische toevoeging van een GLE450 AMG Sport, eveneens voorzien van een 3.0-liter V6 met 376 pk en 520 Nm. Deze is steeds gekoppeld aan 4MATIC vierwielaandrijving en de nieuwe 9G-TRONIC automaat. Nul-naar-honderd doe je hiermee in minder dan 6 seconden terwijl deze SUV maximaal 250 km/u kan halen, dit met een normverbruik van 8,6 liter benzine per 100 km en een CO2 uitstoot van 199 g/km!

Visueel herken je de Mercedes GLE450 AMG Sport aan zijn blitse vijfspaaks 20″ velgen, een donkere grille en zwarte (vierdelige) uitlaatmonden. Binnenin wordt dat sportzetels met Nappa leder, een afgeplat sportstuur en aluminium accenten / AMG Sport logo’s hier en daar. Ook als AMG Sport blijft dit een kolossale SUV, toch zou de rijdynamiek een stuk sportiever voor de dag moeten komen met de sportophanging en een aangepaste stuurbekrachtiging.

Een Belgische prijs voor dit nieuwe V6 topmodel werd nog niet vrijgegeven door de lokale Mercedes importeur, we vermoeden dat het rond de €75.000 zal liggen waarmee de GLE450 Sport zich mooi tussen de GLE400 4MATIC en GLE500 4MATIC nestelt.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...