Eerste Hyundai Hybrid komt in 2016

Eerste Hyundai Hybrid komt in 2016Volgend jaar lanceert Hyundai een eerste hybride model, daarvoor komen ze met een nieuwe 1.6-liter benzinemotor én achttraps automaat.

Dat de Koreanen al een tijdje druk bezig zijn met de ontwikkeling van een hybride was al een tijdje geweten, de Toyota Prius zou de te geduchten concurrent moeten worden voor deze nieuweling. Officiële communicatie van Hyundai hieromtrent ontbrak tot vandaag want ze nu naar buiten met de eerste details.

Zo komt er een nieuwe 1.6-liter viercilinder Kappa GDi benzinemotor met 105 pk en 147 Nm terwijl de CO2 uitstoot ook tot een minimum beperkt zou blijven. Daarnaast zal de Hyundai Hybrid – vermoedelijk op basis van de nieuwe i30 – gebruik maken van een gloednieuwe automatische transmissie met acht verzetten in combinatie met voorwielaandrijving. Deze zou tot 7,3 % efficiënter omgaan met brandstof dan de huidige zestraps automaat terwijl er ook progressie geboekt werd op vlak van geluidsindruk en trillingen.

Eerste Hyundai Hybrid komt in 2016

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...