Dit is de nieuwe Mercedes E-Klasse (2016)

Dit is de nieuwe Mercedes E-Klasse (2016)Voor een volledige onthulling van de nieuwe E-Klasse is het nog wat te vroeg, toch voorziet Das Haus ons alvast van enkele carrosseriebeelden.

Naar alle waarschijnlijkheid zal Mercedes op het aankomende Autosalon van Detroit (januari) de nieuwe generatie E-Klasse – interne code: W213 – wereldkundig maken, om ons tot dan warm te houden geven ze een inkijk van een gestript koetswerk op een productieband. De Europese onthulling zou dan iets zijn voor het Autosalon van Genève (maart), misschien maken we daar ook per direct kennis met de meer praktische E-Klasse Break variant. Van beide uitvoeringen hebben we al wat spyshots waardoor het overduidelijk is dat Mercedes de kaart van de C-Klasse en S-Klasse door zal trekken.

Omtrent het motorenaanbod zijn er nog veel vraagtekens al verwachten we terug een breed spectrum aan beschikbare viercilinders, zes-in-lijn motoren én een V8 topper voor de Mercedes-AMG E63 uitvoering. Naast een E-Klasse Berline, Break en Coupé zou Mercedes bij deze generatie ook werk maken van een meer avontuurlijke variant om weerwerk te kunnen bieden tegen ondermeer de Audi A6 Allroad, de levensvatbaarheid van een nieuwe E-Klasse Cabrio is sinds de komst van de C-Klasse Cabrio en S-Klasse Cabrio waarschijnlijk wel een pak minder sterk.

Update: De vloot (bijna ongecamoufleerde) prototypes van de nieuwe E-Klasse nabij Stuttgart

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...