Wordt dit de nieuwe Nissan Leaf?

Nissan Leaf Concept
Nissan onthulde vandaag, heel geheimzinnig, een slecht belichte conceptfoto met de simpele titel: “Together We Ride to Tokyo”.

Op de conceptfoto zelf valt weinig nieuws te zien. Het hatchback-concept is voorzien van de nieuwe grill waarmee Nissan haar nieuwste modellen reeds heeft uitgerust. Verder is er enkel nog de opvallende knik achteraan de wagen ter hoogte van de C-stijl.

In de wandelgangen van het autolandschap gaat het gerucht dat het hier om de nieuwe Nissan Leaf zou gaan. Buiten de geheimzinnig titel geeft de Japanse autobouwer nog de volgende boodschap mee:  “De toekomstige visie van auto-intelligentie en elektrisch rijden.”

Dat het dus over een elektrische wagen gaat, daar bestaat geen twijfel over. Maar welke richting Nissan uit wil met de auto-intelligentie doet veel stof opwaaien. Er wordt gespeculeerd dat de nieuwe Leaf, waarvan de releasedatum vermoedelijk ergens in 2017 ligt, de eerste Nissan met een vorm van autopilot zou worden. Ook een nieuwe generatie batterijen en toegenomen actieradius behoort tot de mogelijkheden.

Als we het bedrijf mogen geloven, zal het niet stoppen met dit nieuwe concept. Er zijn reeds plannen rond het ontwikkelen en verder uitbreiden van meerdere modellen binnen het Leaf-gamma om zo het elektrische aanbod te vergroten.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...