Officieel: Datsun onthult nieuw crossover concept

Datsun City Crossover Concept
Datsun wil uitpakken op de Tokyo Motor Show met een nieuw concept van een stadse Crossover en gunt ons alvast een eerste indruk.

Datsun, nog steeds onder het bewind van Nissan, heeft reeds 100.000 wagens op de markt verspreid en denkt alleen maar aan uitbreiden. Voorlopig doen ze het met twee modellen (GO en DO),maar daar komt binnenkort verandering in. De idee van de crossover is een booming business en dat hebben de meeste automerken wel al begrepen. Hoewel de eerste crossovers voornamelijk groot en imposant waren, zien we dat ze steeds compacter worden en een sportiever uiterlijk krijgen. Datsun wil deze keer niet achterblijven en springt mee op de kar.

Veel geeft de teaser niet weg, maar van één ding kunnen we alvast zeker zijn: De nieuwe Datsun zal uitgerust zijn met tweedelige LED-koplampen. Verder kunnen we vermoeden dat het nieuwe concept dezelfde hexagonale grill zal hebben als de reeds bestaande modellen. Over motorisatie ed. is nog niets geweten, maar hoogstwaarschijnlijk zal deze overgenomen worden van de Datsun GO om zo de productiekost zo laag mogelijk te houden.

Op onze wegen zal je de wagen echter niet zo snel te zien krijgen. Datsun richt zich namelijk voornamelijk op de groeimarkten zoals India, Rusland, Brazilië,… en wil zo het succes dat Dacia in onze contreien behaalde evenaren. Maar zeg nooit nooit…

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...